خدمات برداشتن خال و زگیل

تا به حال برداشتن خال و زگیل با لیزر را تجربه کردید؟ خال ها، تگ های پوستی، کیست ها و زگیل ها زائده های پوستی هستند که در بیشتر مواقع خطری ندارند، اما حضور آنها برای بسیاری از افراد ناخوشایند است.زائده های پوستی کاملا بی ضرر باقی می ماند، اما اگر به لباس گیر کند یا هنگام اصلاح آسیب ببیند ممکن است دردسرساز شود.

برداشتن خال و زگیل یکی از خدمات زیبایی برای داشتن ظاهر بهتر است که خیلی ها برای انجام آن اقدام می کنند و تمایل دارند پوستی صاف و بدون هیچ برآمدگی داشته باشند.

مخصوصا خال هایی که چشمگیر و کاملاً برجسته هستند و این موضوع باعث می‌شود فرد تصمیم بگیرد به صورت تخصصی آن را حذف کند.

خال های پوستی چیست؟

خال همان توده های رنگدانه ای روی پوست است. زمانی ایجاد می شود که سلول های رنگدانه پوست به صورت خوشه‌ای تشکیل می شود. این عارضه برای تمام افراد اتفاق می افتد و ممکن است در مراحل مختلف زندگی فرد ظاهر شود. مدت زمان رویش اکثر خال ها تا حدود ۴۰ سالگی است که پس از آن به مرور زمان از بین می روند.

خال های غیر معمول خال هایی هستند که از نظر شکل و رنگ غیرطبیعی به نظر می رسند، حتی برخی خال های غیر معمول که به نام دیسپلاستیک شهرت دارند نشانگر افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست است.

همیشه متخصصان بر این باورند اگر خال متفاوت به نظر می رسد، بزرگ تر می شود یا برخلاف دیگر خال های بدن تغییر رنگ می دهد باید بررسی شود.

برداشتن خال و زگیل با لیزر

زگیل چیست؟

نوع دیگر زائده های پوستی زگیل است که یا به رنگ پوست یا صورتی خرمایی و سفید به نظر می رسد. این دسته از خال ها به صورت گوشتی ظاهر و هنگام لمس، برامدگی آن کاملاً احساس می شود.

معمولاً زگیل ها روی انگشتان، دست ها، پاها، ساق و کف دست ایجاد می شود. هنگام مشاهده آن از نزدیک به دلیل لخته شدن رگ های خونی نقاط سیاه ریزی در بالای آن مشاهده خواهید شد. زگیل‌ها نوعی ویروس انسانی است که به عنوان بیماری عفونی پوست رخ می دهد و احتمالاً از طریق لمس از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

این زائده ها کاملا بی ضرر هستند و با گذشت زمان خود به خود از بین می رود. محل ایجاد زگیل دقیقا جایی است که ویروس وارد پوست شده است. زگیل های جدید نیز با سرایت ویروس به دیگر نواحی شکل می گیرند.

انواع خال، از گوشتی تا آبی

خال ها به دو صورت کاملا صاف و برجسته روی پوست ظاهر می‌شوند. با تغییر طبیعی بافت به دلیل رشد و عملکرد نامناسب سلول های رنگدانه متفاوت به نظر می رسد.

بیشتر خال ها به صورت مادرزادی توموری خوش خیم هستند که حضور آنها مورد توجه قرار نمی گیرند، اما برخی خال ها آنقدر بزرگ هستند که قسمتی از اندام بدن را درگیر می کنند و ممکن است اثرات ناگواری به دنبال داشته باشد.

در ادامه بد نیست با انواع خال ها آشنا شوید و قبل از برداشتن خال و زگیل اطلاعات مناسبی داشته باشید:

انواع خال، از گوشتی تا آبی

1- خال های گوشتی

خال های گوشتی شایع ترین نوع خال است که به صورت ارثی یا تغییرات هورمونی ایجاد می شود. احتمال بزرگتر شدن این مدل خال با توجه به محل وقوع آن وجود دارد. گاهی اوقات نیز در زمان بلوغ کاملا ناپدید می شود؛ طوری که دیگر خبری از آن نخواهد بود.

از نظر ظاهری، خال های گوشتی دارای لبه های دایره ای صاف هستند که اندازه آنها حدود یک میلی متر تا یک سانتی متر گزارش شده است و رنگ خال های گوشتی قهوه‌ای روشن تا سیاه متغیر است. رایج ترین مکان های بروز این خال کف دست، کف پا و اندام تناسلی است.

2- خال مرکب

یکی دیگر از خال های رایج، خال مرکب است که در نواحی درم و اپیدرم ایجاد می شود. خال های مرکب در دوران بلوغ ضخیم تر و بزرگتر می شوند و موهای ضخیمی از داخل آنها شروع به رشد می کند.

رنگ این دسته از خال ها قهوه ای روشن و قهوه ای تیره است که در نواحی ملتحمه و حنجره بسیار به چشم می خورد.

خال های درمال

خال های درمال همان خال های مادرزادی هستند که به صورت دایره ای و برجسته ظاهر می شوند. با حضور این خال ها رنگ پوست نیز تغییر پیدا می‌کند، اما این تغییر چندان چشمگیر نخواهد بود.

رنگ خال های درمال قهوه‌ای روشن است که به مرور زمان گوشتی قرمز رنگ می شود. احتمال رویش موهای زائد بسیار کوچک از داخل درمال وجود دارد. البته ممکن است عروقی شود و این اتفاق بیشتر برای بزرگسالان رخ می دهد.

3- خال ملانوسیتی

این دسته از خال ها هنگام ایجاد روی پوست به محض تولید بسیار کمرنگ هستند و بیشتر مواقع فرد متوجه آن نمی شود. اندازه ملانوسیت ها به صورت ذاتی کوچک و متوسط است و رشد بسیار کمی دارد.

حتی ممکن است با گذشت زمان کوچک شود، اما مدل های بزرگ آن پس از تولد به راحتی قابل تشخیص است و بیشتر والدین با دیدن آن نگران می شوند.

معمولاً این دسته از خال ها در ناحیه کمر و ران شکل می گیرند و گاهی آنقدر بزرگ هستند که بخش زیادی از اندام را می پوشانند. همچنین در برخی موارد موهای ضخیم داخل آن ها می رود.

4- خال دیسپلاستیک

تقریبا 3 درصد جوانان با این خال دست و پنجه نرم می کنند که ویژگی بازر آن آتیپی ساختاری و سلولی است. با مشاهده این خال می توانید به زنگ خطر ملانوم بدخیم پی ببرید.

پس بهترین راه برای پیشگیری، بررسی سابقه پزشکی و برداشتن لکه هاست.

6- خال هاله دار

این خال مادرزادی به صورت ضایعه رنگدانه ای دور آن را هاله ای پوشانده است، به چشم می خورد. تشکیل این خال در دوران بلوغ بسیار رایج است که بیشتر در پشت بدن دیده می شود.

اگر با خال هاله دار مواجه شده اید، کافی است با مراجعه به پزشک از بی خطر بودن آن مطمئن شوید. بیشتر مواقع ملانوم بدخیم در افراد مسن است که هاله شفاف کاملا نامنظم ملانوم را در برگرفته است.

7- خال های آبی

خال های آبی ظاهری پاپول آبی رنگ با سطحی صاف و کمی برجسته دارند که قطر خال کمتر از یک اینچ است. رایج ترین محل قرارگیری این خال در سر و صورت است که دو شکل معمولی و سلولی رخ می دهد.

خوب است بدانید برای حذف این خال باید برش عمیقی ایجاد شود و حتی چربی های زیر آن نیز حذف خواهد شد، در غیر اینصورت احتمال برگشت آن بالاست.

روش های برداشتن خال و زگیل

روش های برداشتن خال و زگیل

1- جراحی و ایجاد برش

بیشتر خال ها به درمان خاصی نیاز ندارند، اما متخصصان توصیه می کنند خال هایی که آزار دهنده هستند و از نظر ظاهری حس خوبی به فرد انتقال نمی دهند، یا نشانه های سرطان پوستی دارند بهتر است برداشته شوند. متخصص پوست برای برداشتن خال به کمک این روش از برش جراحی یا تراشیدن استفاده می کند.

جراحی شامل حذف خال و بخیه زدن پوست است. در واقع زمانی اصلاح جراحی نیاز است که از یک تیغ جراحی برای برداشتن خال استفاده شود.

2- سوزاندن

یکی از راهکارهای قدیمی برای برداشتن خال، سوزاندن است. این روش با استفاده از دستگاه های رادیو فرکانسی انجام  که بعد از فرورفتگی کمی درد در ناحیه درمانی مشاهده می شود. نحوه اثربخشی روش سوزاندن بدین گونه است که کربن داخل سلول سوزانده و احتمالاً لکه تیره روی پوست ایجاد می شود.

3-برداشتن خال و زگیل با لیزر

این روش شباهت زیادی با سوزاندن دارد، تنها تفاوت این است که تخریب خال به کمک امواج لیزر صورت می گیرد. لیزر بهترین راهکار برای حذف خال هایی است که در قسمت حساس مانند اطراف چشم، پلک ها و دیگر نواحی ایجاد شده است.

برای مشاهده نتیجه اثربخشی لیزر باید حدود دو هفته صبر کنید که بی تردید از تغییر اعمال شده لذت می برید.

4- محلول های اسیدی و تزریقات موضعی

با استفاده از برخی تزریقات موضعی و محلول های اسیدی به مدت مشخصی می توان ضایعات و خال های پوستی را کاملا محو کرد.

5- امواج رادیو فرکانسی

امواج رادیوفرکانسی به خوبی می‌تواند گوشت های اضافه، زگیل خال و دیگر ضایعات پوستی را از بین ببرد. این راهکار نسبت به روش سوزاندن و لیزر گرمای کمتری دارد و به عنوان راهکاری مدرن و جدید در بیشتر کلینیک های زیبایی استفاده می شود.

با استفاده از امواج رادیوفرکانسی عمق آسیب دیدگی پوست مشخص خواهد شد و پزشکان با تکیه بر آن بهتر می توانند برنامه دقیقی برای حذف ضایعات پوستی تنظیم کنند.

بهترین روش برداشتن خال و زگیل با لیزر

برداشتن زگیل و خال مانند هر روش پزشکی و زیباسازی اضطراب های خاص خودش را دارد، حتی اگر روش انتخابی آن نسبتاً ساده باشد. معمولا متخصصان پوست و زیبایی هنگام انجام برداشتن خال در کنار شما خواهند بود و هر مرحله را با دقت سپری می کنند.

در اولین مرحله، قبل از شروع کار ناحیه تحت درمان با یک بی حسی موضعی بی حس می کند و شما طی اجرای روش انتخابی هیچ دردی احساس نمی کنید.

در مواقعی که بسیار نگران هستید و استرس شدیدی دارید می توانید با مشورت پزشک از یک آرامبخش استفاده کنید تا با خیال آسوده آمادگی لازم را داشته باشید.

روند دقیق برداشتن خال به نوع آن بستگی دارد. برای مثال، خال و ضایعات بزرگ با کمک جراحی حذف می شود، سپس ناحیه تحت درمان به کمک بخیه ترمیم خواهد شد. در آخرین مرحله نیز پانسمان موقت روی آن قرار می گیرد.

برداشتن زگیل ها نیز به گونه‌ای است که با کمک گاز نیتروژن مایع سرد منجمد می شود یا از لیزرهای پر قدرت برای حذف آنها استفاده می کنند.

عوارض برداشتن خال صورت و زگیل

اثرات برداشتن زگیل یا خال به نوع آن بستگی دارد. هر چه ضایعه بزرگتر و ریشه دارتر باشد، احتمال خونریزی بیشتر می شود. زیرا خال و زگیل های سرسخت به جراحی نیاز دارند و برای پیشگیری از باقیمانده جای زخم باید مراحل ترمیمی به دقت طی شود. بهترین پیشنهاد برای رفع این مشکل، کمک گرفتن از متخصص کاربلد و حرفه ای در این زمینه است.

عوارض برداشتن خال و زگیل

در موارد زیر بیشتر با عوارض این روش زیبایی آشنا می شود:

  • احساس درد و ناراحتی
  • سوزندان خال همراه با درد
  • خونریزی
  • خطر عفونت
  • ایجاد زخم حاصل از بخیه
  • فرورفتگی پوست

نکات قبل از برداشتن خال و زگیل

  • قبل از هرکاری، یک مشاوره حضوری با متخصص مراقبت های بهداشتی داشته باشید.
  • طی این مدت تاریخچه پزشکی، علائم و هرگونه نگرانی در مورد روند برداشتن خال داشته باشید با متخصص در میان بگذارید.
  • متخصص نیز در صورت نیاز آزمایش های تخصصی لازم مانند اسکن یا آزمایش خون را پیشنهاد می دهد و هزینه اضافی ز قبل از انجام خال برداری مورد بحث قرار می گیرد.
  • در آخرین مرحله باید در مورد ساعت حضور در مطب، زمان مناسب و وسایل مورد نیاز صحبت کنید.

نکات قبل از برداشتن خال و زگیل

مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر

برداشتن خال به صورت سرپایی انجام و زیباجوی عزیز به محض حذف آن برای رفتن به خانه خانه آماده می شود، اما لازم است طی مدت زمان بهبودی برخی نکات رعایت شود:

  • به محض از بین رفتن داروی بی حسی و احساس درد می‌توانید از مسکن های عادی استفاده کنید.
  • تمام داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور دقیق مصرف کنید.
  • بعد از برداشتن خال و زگیل به راحتی می توانید به فعالیت های عادی روزانه باز گردید و نیازی به استراحت و مرخصی گرفتن از سرکار ندارید.
  • بهتر است در چند روز اولیه ناحیه برش خورده را خیس نکنید. ایجاد رطوبت احتمال بروز عفونت را افزایش می دهد.
  • ایجاد تورم و قرمزی در ناحیه تحت درمان کاملا طبیعی است و ظرف چند دو الی سه هفته از بین می رود.

پاسخ به سوالات متداول برداشتن خال و زگیل

اگر برداشتن ضایعه های پوستی مانند خال و زگیل دردناک باشد و نتوانید حین اجرا تحمل کافی داشته باشید ممکن است نیاز به جراحی پیدا کنید، اما به طور کلی برداشتن ضایعات پوستی بسیار راحت است و تحت بی حسی موضعی در سریع ترین زمان ممکن انجام می شود.

معمولا رایج ترین روش ها برای انجام این کار، لیزر، جراحی و آر اف است.

معمولا برخی درمان های خانگی مانند سرکه سیب، پوست موز، پوست پرتقال و … بر رفع ضایعه های پوستی کمک کننده است.

انتخاب روش مناسب کاملا به شرایط پوستی و نوع خال بستگی دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =