چرا هنوز جوش می زنم؟ در حالی که از سنین جوانی و نوجوانی گذر کردم. واقعیت این است که علت جوش صورت در سن بالا ممکن است با علت بروز آن در سنین نوجوانی یکسان باشد. اگرچه آکنه ها و جوش های مختلف به عنوان مشکل اساسی در دوران نوجوانی شناخته می شود، اما احتمال بروز آن در هر سنی همچنان پابرجاست.
دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمون ها در دوران قاعدگی یا بارداری، چربی اضافه پوست و باکتری پوست را مستعد جوش می کند. همچنین اگر یکی از اعضای خانواده تان دارای پوست جوش دار است، احتمال بیشتری وجود دارد که شما نیز در معرض خطر قرار گیرید. علل جوش صورت در بزرگسالی با توجه به نوع آن مشخص می شود و بیشتر بزرگسالان مبتلا به جوش، خانم ها هستند. خوشبختانه با کمک روش های مراقبتی و درمان این مشکل حل می شود؛ مگر این که بیماری زمینه ای در کار باشد.
فهرست محتوا
انواع جوش صورت در بزرگسالان کدام اند؟
وارد سنین بالا شده اید، اما هنوز از علت جوش در 40 سالگی خبر ندارید و از ماندگاری این عارضه تعجب می کنید؟ جوش بعد از نوجوانی و بزرگسالی به جوش های بعد از 25 سالگی گفته می شود. بیشتر اوقات، علت اصلی آن، با دلایل بروز در نوجوانی ارتباط مستقیم دارد. عوامل دیگری مانند استرس، چرخه قاعدگی و هورمون ها نیز بر ایجاد جوش ها تاثیر می گذارد.
جوش ها در سنین بالا همانند سنین جوانی در دسته بندی مختلف قرار می گیرند که رایج ترین آن ها شامل موارد زیر است:
جوش خفیف
جوش های ناچیز و گذرا شامل جوش های سرسیاه، سرسفید و جوش های بزرگ التهابی است که احتمال بروز آن در دوران بزرگسالی وجود دارد.
جوش متوسط
جوش های متوسط شامل عارضه های پوستی پوسچول و پاپول است.
آکنه روزاسه
این مشکل به نام دیگر آکنه بزرگسالی نیز شناخته می شود.
همچنین بخوانید: جوش سر سیاه چیست؟علتها ، روشهای جلوگیری و درمان
علت جوش صورت در بزرگسالی
اصلی ترین عوامل بروز جوش شامل تولید بیش از حد چربی، مسدودسازی منافذ پوست، تولید سلول های چسبنده پوست، باکتری ها و التهاب پوست است. در دیگر عوامل نیز به طور غیرمستقیم پوست را برای تولید جوش تحریک می کنند:
- هورمون ها، استرس و دوره قاعدگی در خانم ها موجب تولید چربی بیشتر پوست می شود.
- استفاده از محصولات پوستی و لوازم آرایش باعث مسدودسازی منافذ پوست می شود.
- رژیم غذایی بر التهاب در سراسر بدن تاثیرگذار است.
- مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم و … بروز آکنه را به دنبال دارد.
بسیاری از اختلالات پوستی، مانند آکنه همانند آینه ای وضعیت کلی بدن را نشان می دهد. برای مثال، بیماری زمینه ای پلی کیستیک با نشانه های مختلف ریزش مو، دوره قاعدگی نامنظم، کاهش یا افزایش وزن و بروز جوش همراه است. پس اگر علائم دیگری را تجربه می کنید برای بررسی دقیق تر به پزشک مراجعه کنید. او با تجویز آزمایشها لازم علت اصلی را مشخص می کند.
درمان جوش صورت در بزرگسالی
روش های درمانی مختلفی برای رفع جوش های سرسخت در سنین بالا وجود دارد که انتخاب از میان آن ها به نوع و شدت جوش بستگی دارد. در ادامه با محبوب ترین و موثرترین روش های درمان جوش صورت آشنا می شوید:
مزوتراپی، یک روش تزریقی کم تهاجم
مزوتراپی از راهکارهای محبوب جوانساز است که مواد ترمیم کننده را به طور مستقیم به پوست تزریق می کند. این روش درمانی غیرجراحی مورد تایید سازمان جهانی غذا و دارو است و توسط بسیاری از متخصصان پوست استفاده می شود. با کمک سوزن های بسیار ظریف انواع مواد مورد نیاز پوست مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنزیم ها، اسیدهای آمینه و … به عمق پوست نفوذ می کند. متریال ضدجوش مزوتراپی نیز با کاهش چربی های پوست، احتمال بروز آن را به حداقل می رساند. همچنین با تحریک و تولید کلاژن، سلول های جدید جایگزین سلول های قدیمی می شود و پوست درخشندگی و زیبایی دوباره خود را بدست می آورد.
جهت اطلاع از خدمات مزوتراپی صورت برای لک با جدیدترین تکنولوژی کلیک نمایید.
لیزر جای جوش؛ کاهش سبوم پوست
حذف جوش در سنین بالا یک طرف ماجرا و رفع جای جوش ها دغدغه ای دیگر است که خیلی ها نسبت به آن احساس ناخوشایندی دارد. انواع روش های لیزر مانند لیزر فرکشنال، لیزر اربیوم و … باعث از بین رفتن جای جوش می شود و گرمای لیزر لایه های اپی درم و درم پوست را تحریک می کند. با تحریک این لایه ها، احتمال بروز جوش کاهش می یابد و لایه های رویی ترمیم می شوند. همچنین سرعت رشد سلول های جدید بهبود می بخشد.
دقت داشته باشید، برای اجرای لیزر ابتدا جوش های فعال را درمان کنید. زیرا این روش برای پوست های تیره و دارای جوش فعال پیشنهاد نمی شود.
میکرونیدلینگ؛ افزایش خونرسانی
میکرونیدلینگ با دستگاهی شبیه قلم انجام می شود که سری قلم از سوزن های بسیار ظریف تشکیل شده است. این سوزن ها با قرارگیری دستگاه روی پوست و حرکت آن توسط پزشک، وارد پوست می شود و زخم های ریزی روی سطح پوست ایجاد می کند. معمولا حدود دو روز نواحی صورت دچار قرمزی و خارش می شود که با انجام نکات مراقبتی سریعا رفع خواهد شد.
هدف اجرای میکرونیدلینگ برای رفع جوش در سن بالا، تحریک پوست برای تولید کلاژن بیشتر است. در آخر، بافت قدیمی پوست تخریب و سلول های جدید جایگزین آن می شود.
بروز جوش در بزرگسالی – روش های درمان جوش صورت در سن بالا – علت جوش در 40 سالگی – درمان خانگی جوش صورت در بزرگسالی –
درمان خانگی جوش صورت در افراد مسن
درمان خانگی جوش صورت در بزرگسالی کمک به رفع سبوم و چربی های اضافی پوست می کند و مانع بروز بیش از حد جوش صورت می شود. این روش ها شامل موارد زیر است:
شستشو پوست و رعایت بهداشت:
شستن صورت به خوبی از بروز جوش ها و آکنه پیشگیری می کند. با انتخاب یک شوینده ملایم، از منافذ پوستتان در برابر چربی های آزاردهنده محافظت می کنید. البته فراموش نکنید برای پیشگیری از خشکی پوست، بعد از شستشو حتما مرطوب کننده ملایم بزنید.
استفاده از ماسک طبیعی:
یکی از ماسک های خانگی برای درمان جوش در سن بالا، چای سبز است. چای سبز دارای آنتی اکسیدان های پلی فنول است که سبوم و چربی طبیعی را از بین می برد و به تجزیه مواد زائد و آسیب زا به سلول های پوستی کمک می کند.
لایه برداری:
لایه برداری یکی دیگر اقدامات مراقبتی پوست است که به حذف سلول های مرده روی پوست می پردازد. با انجام این کار فرصت برای تولید سلول های جدید ایجاد و از باقی ماندن جای جوش جلوگیری می شود. البته در کنار آن حتما از مرطوب کننده ها استفاده کنید و پوست خود را هیدراته نگه دارید.
نکات مهم برای پیشگیری از بروز جوش در بزرگسالی
جوش صورت همانند دیگر عارضه های پوست و مو، همیشه قابل کنترل نیست. با این حال، رعایت برخی نکات از بروز جوش در سنین بالا جلوگیری می کند:
- هنگام خرید محصولات آرایشی و مراقبت از پوست به نوع برند و کیفیت آن توجه کنید. به سراغ محصولات فاقد چربی بروید.
- استفاده از روغن های صورت و محصولات دارای روغن کنار بگذارید.
- هیچ گاه با آرایش صورت نخوابید و برای پاک کردن آن از محصولات مناسب پوست خود استفاده کنید.
- براساس شواهد، تغییرات رژیم غذایی و مصرف وعده های طبیعی و مفید موجب بهتر شدن پوست صورت می شود. در حالی که غذاهای دارای شاخص گلیسمی بالا ارتباط مستقیم با جوش های صورت در بزرگسالی دارد.
- استفاده از کرم ضدآفتاب را در هر شرایطی فراموش نکنید. زیرا باقیمانده لکه های پوستی به دلیل آکنه یا جوش نیست. بلکه بخاطر تغییرات رنگدانه ای بعد از التهاب رخ می دهد.
بدون دیدگاه