اگر صورتتان دائم جوش می زند، احتمالا تصمیم دارید برای از بین بردن جای جوش چاره ای بیندیشید. آکنه یا جوش شایع ترین بیماری پوستی در جهان است که تقریبا 9 درصد مردم جهان را با خود درگیر می کند. اگرچه خطر خاصی برای سلامت کلی پوست ندارد، اما ممکن است دردناک باشد و در صورت شدید بودن، موجب ایجاد زخم می شود.
حتی روی احساسات و اعتماد به نفس تاثیر می گذارد و موجب افسردگی و اضطراب بیش از حد می شود. در حالی که بسیاری از آکنه ها قابل درمان است و درمان های موثری برای کاهش جوش های سرسخت و به حداقل رساندن جای زخم پیشنهاد می شود.
فهرست محتوا
روش های از بین بردن جای جوش و آکنه
روشهای مختلفی برای درمان لکههای حاصل از آکنه وجود دارد که موجب میشود دوباره با پوست صاف و بدون هیچ ایرادی روبرو شوید. این روش های جوانسازی با حداقل ترین تهاجم در کلینیک های زیبایی توسط متخصصین پوست در حال اجرا هستند و بدون نیاز به بیهوشی و به صورت سرپایی بهترین نتیجه را به همراه دارند.
زمانی که پوست به عارضه های مختلف پاسخ می دهد و بازسازی را انجام می دهد، احتمالا ظاهر پوست دیگر مثل گذشته نخواهد بود. بروز جوش های مختلف پوستی نیز همینطور است. در ادامه بهترین راهکارهای رفع جای جوش را با یکدیگر بررسی می کنیم:
1-از بین بردن جای جوش با لیزر
لیزر برای رفع جای اسکار و جوش ها و آکنه های پوستی بهترین انتخاب است و با حذف اسکارهای پوستی، ظاهر پوست را صاف تر می کند. عملکرد این دستگاه بدین گونه است که رنگدانه های قهوه ای و تیره مورد هدف قرار می گیرد و به دلیل افزایش میزان تولید کلاژن، پوست ظاهری جوان تر و شادابتر خود را به نمایش می گذارد.
در حالی که باقیماندن جوش ها در نواحی مختلف و نگاه کردن به آن ها احساس ناخوشایندی به فرد دست می دهد. برآمدگی های صورت حاصل از جوش های سرسیاه و سفید رنگ از نظر ظاهری هر شخصی را خجالت زده می کند و بی تردید تصمیم می گیرد برای پوشاندن آن ها دست به هر کاری بزند.
همچنین بخوانید : لیزر فرکشنال چیست ؟ بررسی کاربردها،مزایا، معایب
برای اجرای این ایده دستگاه های مختلفی مانند لیزر فرکشنال، لیزر پالسی IPL، لیزر PDL و لیزر اربیوم … وجود دارد که هر کدام دارای عملکرد مختلفی هستند و سلول های جدید را با بافت آسیب دیده جایگزین می کنند. از دیگر اثرات این روش می توان به اثربخشی نور لیزر به لایه های اول و دوم پوست اشاره کرد که موجب تقویت سلول های جدید پوستی می شود.
2-از بین بردن جای جوش با مزونیدلینگ
مزونیدلینگ صورت یکی از روش های جوانسازی پوست است که از دو روش میکرونیدلینگ و مزوتراپی تشکیل می شود. این دستگاه برای افراد مستعد جوش و لک انتخاب مناسبی است و به خوبی معضلات پوستی را رفع می کند.
نحوه اجرای این روش بدین گونه است که سوزن های بسیار ریزی روی پوست قرار می گیرد و با ایجاد زخم های سطحی مواد تقویت کننده و مغذی به پوست تزریق می شود. ورود سوزن ها و مواد مغذی موجب افزایش تولید کلاژن می شود و بعد از مدتی شاهد رفع جای جوش و لکه های صورت خواهید بود. همچنین زیبایی و درخشش پوست بعد از چندین جلسه مزونیدلینگ به راحتی قابل احساس است.
3-سابسیژن؛ سریع ترین روش
سابسیژن یکی از سریع ترین راهکارهای رفع جای جوش و آکنه است که با ایجاد زخم توسط سوزن در بافت مورد نظر پوست را برای تولید کلاژن بیشتر تحریک میکند. سابسیژن در انواع مختلف وجود دارد که با توجه به ناحیه آسیب دیده و جای جوش مدل مناسب انتخاب میشود.
این روش برای درمان اسکارهای مختلف مناسب است و با موفقیت بالایی اجرا می شود. تنها کافی است متخصص پوست نوع اسکار، عمق آن، نوع پوست و دیگر مشکلات پوستی را در نظر بگیرد.
برای رفع جای جوش با کمک سابسیژن ابتدا ناحیه تحت درمان تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد و بعد از ضدعفونی کامل ناحیه در صورت نیاز بی حسی موضعی تزریق می شود. سپس سوزن های مخصوص برای شکستن نوارهای بافت اسکار زیر پوست وارد می شوند. هنگام اجرای این مرحله ممکن است کمی احساس درد و سوزش را تجربه کنید.
بعد از اتمام مراحل، برای پیشگیری از خونریزی و تورم کمی فشار به ناحیه مورد نظر وارد می شود.
4-میکرودرم ابریژن
این روش به صورت غیرتهاجمی برای رفع انواع لکه های پوستی مخصوصا جای جوش و آکنه استفاده می شود. تمام فرورفتگی های حاصل از جوشهای قبلی و آکنهها با کمک این روش قابل رفع است.
همچنین برای درمان آکنه و آبله مرغان پیشنهاد میشود. نحوه اجرای آن بدین گونه است که دستگاه خاصی از نوع کریستال بسیار ظریف تنظیم شده روی سطح پوست قرار میگیرد و تراشهای بسیار سطحی در لایه فوقانی ایجاد میکند. همچنین با ایجاد مکش مناسب جریان خون در ناحیه مورد نظر بهبود مییابد و در نتیجه شاهد ترمیم و طراوت پوست خواهید بود.
این روش لایه برداری مناسب از بین بردن جای جوش با ایجاد کریستالهای بسیار ریز روی سطح پوست لایه بیرونی پوست را به آرامی کنار میزند و نیازی به تزریق داروی بیحسی ندارد. بعد از لایه برداری پوست نرمی و لطافت خاصی پیدا میکند. دیگر خبری از لکههای حاصل از جای جوش نخواهد بود.
همچنین بخوانید: میکرودرم ابریژن چیست ؟
چرا جای جوش روی صورت میماند؟
حضور آکنه و جوشها روی پوست بسیار آزاردهنده است؛ مخصوصاً زمانی که بعد از ترمیم رد پای خود را به جای میگذارد و مدت طولانی طول میکشد تا این لکههای تیره کاملاً از بین برود. گاهی اوقات این لکهها به صورت فرورفتگی ایجاد میشود پوست را مریض و بیروح نشان میدهد.
این اثرات نشان دهنده سلولهای جدیدی است که جایگزین سلولهای قبلی شده است. زمانی که سلولها بافت آسیب دهنده را ترمیم میکند ممکن است ملانین بیشتری تولید شود و تولید ملانین بیشتر ایجاد لکههای قهوهای روی پوست را به دنبال دارد.
حال اگر جای جوشهای خود را دستکاری کنید التهاب و آسیب دیدگی پوست بیشتر میشود و احتمال تولید ملانین بیشتر افزایش پیدا میکند. به همین خاطر، توصیه میشود هیچگاه جوشهای پوست را دستکاری نکنید یا آنها را نترکانید.
حدود چندین ماه طول میکشد تا جای جوش به طور کامل محو شود، اما اگر بافت و منافذ پوستی آسیب زیادی ببیند جای زخم و اسکار به وجود میآید و لکههای پوستی همچنان باقی میماند.
مزیت روش مزونیدلینگ برای از بین بردن جای جوش و آکنه
یکی از دلایلی که مزونیدلینگ باعث محبوبیت فراوان شده، نداشتن دوران بهبودی و نقاهت است. بعد از اجرای این روش به راحتی میتوانید به فعالیتهای روزانه رسیدگی کنید و هیچ درد و ناراحتی تجربه نخواهید کرد. در موارد زیر به بررسی مزیتهای بیشتر این روش میپردازیم:
- قابل اجرا بدون درد و خونریزی
- روشی کاملاً غیر تهاجمی
- مناسب برای انواع پوستها
- افزایش گردش خون بیشتر
- تحریک پوست برای تولید کلاژن
- تاثیرگذاری فوق العاده و ارائه مواد مغذی به لایه هدف
- هزینه بسیار کمتر نسبت به دیگر روشهای جوانسازی
- عدم ایجاد هیچ گونه حساسیت نسبت به مواد تزریقی و سوزنها
تاثیر مزونیدلینگ برای رفع جای جوش مزونیدلینگ
مزونیدلینگ برای رفع جای جوش نه تنها باعث شفافیت پوست و رفع تیرگیها و لکههای پوستی میشود، بلکه به ترمیم ساختار پوست میپردازد.
کسانی که با مشکلات مختلف پوستی مانند ترکهای حاصل از افزایش یا کاهش وزن، لکههای پوستی حاصل از آفتاب سوختگی و چین و چروکهای سطحی روبرو هستند میتوانند از این روش برای بازسازی پوست و جوانسازی صورت استفاده کنند. علاوه بر این، نوع دیگری از مزونیدلینگ طراحی شده است که به تقویت رشد موها و جلوگیری از ریزش مو میپردازد و مواد مغذی مورد نیاز مو را به فولیکولهای مو رساند.
عوارض و خطرات مزونیدلینگ برای جای جوش
هر روش زیباسازی در کنار داشتن فواید وسوسه کننده دارای عوارضی نیز است، اما در صورتی که توسط متخصص زیبایی با تجربه انجام شود نگرانی بابت این موضوع نخواهد بود. در موارد زیر با عوارض و آسیبهای که ممکن است فرد بعد از مزونیدلینگ با آنها روبرو شود میپردازیم:
- التهاب
- ورم و قرمزی پوست
- ایجاد خارش در ناحیه درمان
- خونریزی در ناحیه تحت درمان
- ایجاد کبودی در محل ورود سوزنها
- احتمال بروز عفونت
چه افرادی نمیتوانند از روش مزونیدلینگ استفاده کنند؟
اگر جز دسته افراد زیر هستید بهتر است به جای این روش به سراغ دیگر روشهای پیشنهادی برای رفع جای جوش بروید. با مشورت متخصص کاربلد و حرفه ای در زمینه زیبایی و سلامت پوست بهترین روش را انتخاب کنید و قبل از آن حتما شرایط شما به طور کامل بررسی می شود:
- کسانی که سابقه کلوئید دارند.
- خانمهای باردار و شیرده
- در صورت بروز تبخال در ناحیه تحت درمان
- افراد دچار حساسیت به کوکتلهای مزوتراپی
- افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت و ضعف در سیستم ایمنی بدن
- افراد دچار به بیماریهای قلبی و عروقی که مجبور به مصرف داروهای ضد انعقاد هستند.
کلام آخر
بروز آکنه و جای جوش برای هر فردی آزاردهنده و ناگوار است، اما با کمک بسیاری از روش های مؤثر و امروزی به راحتی می توان به رفع آن پرداخت.
کسانی که همچنان از جوش های دردناک و مداوم رنج می برند، باید سریعا نزد متخصص برای از بین بردن جای جوش و آکنه ها اقدام کنند. در غیر این صورت دیر یا زود، با پیری زودرس و لکه های زیادی روی پوست خود مواجه می شوند و مجبور هستند بابت درمان هزینه های بالایی بپردازند.
بدون دیدگاه