تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی چیست؟

تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی را از کجا تشخیص دهیم؟ تقریبا همه آقایان و خانم ها برای یک بار هم که شده دچار ریزش مو یا نازک شدن موها می شوند، اما همه ریزش موها شبیه به هم نیستند. طاسی یا ریزش موی ارثی، رایج ترین الگو است که میان خانم ها و آقایان رواج دارد و به صورت تدریجی اتفاق می افتد. با این حال، همیشه ژن و وراثت خانوادگی دخیل نیست! دلایل ریزش مو بسیار گسترده است و به غیر از ارثی بودن آن، ممکن است تغییرات هورمونی نیز نهفته باشد.

طاسی ارثی همانند ریزش مو روزانه رخ می دهد. اما عوامل دیگری مانند سطوح هورمونی ناگهانی حجمی از مو را ناپدید می کند. تفاوت های دیگر در ریزش موهای افراد مختلف وجود دارد که دانستن آن ها بر تشخیص علت اصلی و نحوه درمان آن کمک کننده است.

ریزش مو ارثی و علائم آن

قبل از بررسی تفاوت ریزش موهای ارثی و هورمونی، خوب است در مورد هر کدام آگاهی کامل کسب کنید. مدل ارثی که به نام آلوپسی آندروژنیک معروف است، به عنوان بیماری ژنتیک شناخته می شود و خانم ها و آقایان را در طول زندگی درگیر می کند. این مشکل ممکن است با عوامل دیگری مانند تغییرات هورمونی همراه شود و شدت ریزش مو را دوچندان کند. این مدل ریزش مو در زنان با نازک شدن پوست سر همراه است و در میان مردان، باعث عقب رفتن خط مو و نازک شدن تاج می شود.

از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است و علائم آن؟

از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است و علائم آن؟

این مدل ریزش مو همانطور که از نامش مشخص است، به دلیل تغییرات هورمونی شکل می گیرد و در میان مردان و خانم ها بسیار رایج است. از جمله عوامل رایج تغییرات هورمونی شامل بارداری، زایمان، اختلالات تیروئید و یائسگی است. همچنین مصرف برخی داروهای هورمونی موجب بروز این مشکل می شود.

ریزش موی هورمونی موقت یا دائمی است و در صورت تنظیم هورمون ها درمان می شود. اما به محض برگشت تغییر هورمون، دوباره ریزش موها شروع خواهد شد.

تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی

مهم ترین فرق ریزش موی ارثی و هورمونی، علت بروز آن است. افراد دچار به ریزش موی ارثی این مشکل را به ارث می برند، اما کسانی که دچار ریزش موی هورمونی هستند، با تغییرات هورمونی داخل بدن روبرو شده اند. در ادامه با تفاوت های مختلف این علل بزرگ ریزش مو آشنا می شوید:

سرعت رخداد:

ریزش موی ارثی به صورت تدریجی رخ می دهد و به مرور زمان شدت پیدا می کند، اما ریزش موی هورمونی به صورت ناگهانی و سریع اتفاق می افتد و فرد را با طاسی سر غافلگیر می کند. البته در صورت درمان و تنظیم هورمون ها، موها شروع به رشد دوباره می کنند.

الگوی ریزش:

از دیگر تفاوت های ریزش موهای ارثی و هورمونی می توان به الگوی ریزش اشاره کرد. معمولا مردان دارای ریزش موی ارثی، خط موی آن ها کمک عقب نشینی می کند و با نازک شدن موی سر روبرو می شوند. موهای خانم ها نیز در کل سر شروع به ریزش می کند. اما الگوی ریزش موی هورمونی میان خانم ها و آقایان متفاوت است و بستگی به دلیل اصلی آن دارد. برای مثال، خانم های باردار ممکن است دچار ریزش مو در نواحی خاص شوند، اما در دوران یائسگی نازکی مو در کل سر را تجربه می کنند.

سن:

معمولا ریزش موی ارثی در میان خانم ها از دوره 20 الی 30 سالگی و برای آقایان از دوره نوجوانی یا اوایل جوانی آغاز می شود. اما ریزش موی هورمونی در هر سنی رخ می دهد و به دورانی که با تغییرات هورمونی همراه است بستگی دارد.

جدیدترین درمان ریزش مو ارثی و هورمونی

قابل درک است که ریزش مو موجب استرس های عاطفی و از دست رفتن اعتماد بنفس می شود. افسانه های دردناکی که در مورد طاسی آقایان و خانم ها مطرح می شود، ناراحتی این موضوع را دوچندان می کند؛ مانند “زشتی خانم ها دارای موهای کم حجم”، “آقایان طاس سطح تستوسترون پایینی دارند”. به همین خاطر، درمان ریزش مو مهم ترین موضوعی است که با این مشکل مواجه می شوید.

در ادامه لیست جدیدترین راه های درمان طاسی سر را جمع آوری کرده اید. اما قبل از آن باید دلیل اصلی ریزش مو مشخص شود:

1.رژیم غذایی اثربخش

همیشه ظاهر شاداب پوست و مو نشانه ای از احوالات درون است. برای داشتن موهای پرپشت و سالم باید مواد مغذی کافی دریافت کنید. پس رژیم غذایی خود را از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها تامین نگه دارید و تغذیه و سلامتی موهایتان اعمیت دهید. برخی مواد غذایی اثربخش شامل تخم مرغ، دانه های مقوی، ماهی، گوشت و سبزیجات به کاهش ریزش مو کمک می کند.

2.برنامه مراقبت از مو

همانطور که به سلامتی پوست اهمیت می دهید، از موهایتان در برابر عوامل خارجی محافظت کنید. به مقدار کافی آب بنوشید تا موهایتان دچار خشکی و شکستگی نشود. برای محافظت در برابر آفتاب حتما از کلاه یا اسپری ضدآفتاب استفاده کنید. سعی کنید هر چند روز یک بار، روغن های درمانی و ترمیم روی موهای خود بمالید و خرید شامپو و نرم کننده های مناسب موهایتان را فراموش نکنید. دیگر موارد مراقبتی مو عبارت انداز:

  • مدیریت استرس
  • خواب کافی و به موقع
  • پرهیز از سیگار
  • استفاده از ماسک های درمانی مو
  • عدم برس کشیدن موهای خیس

جدیدترین درمان ریزش مو ارثی و هورمونی

3.درمان با پی آر پی

پی آر پی مو، پلاسما غنی از خون است که با تحریک گلبول های سفید و قرمز خون به ترمیم موهای ریخته شده سرعت می بخشند. متخصصان با دریافت پلاسما و تزریق آن در نواحی هدف، موجب آزادسازی فاکتورهای رشد می شود و از ریزش بیش از موها پیشگیری می کنند. از آنجاکه پلاسما حدود 5 برابر بیشتر از خون معمولی پلاکت دارد، به سرعت ناحیه درمان را ترمیم و بازسازی می کند. به همین خاطر، شاهد رشد دوباره موها خواهید بود.

معمولا افرادی که به تازگی موهای خود را از دست داده اند یا دارای فولیکول های ضعیفی هستند از این روش نتیجه چشمگیری دریافت می کنند. تنها کافی است از سلامتی کلی موها مطمئن باشید و داروی خاصی مصرف نکنید. همچنین انتظارات واقع بینانه ای داشته باشید.

برای مشاهده خدمات پی آر پی کلینیک فرگل کلیک نمایید.

4.کاشت مو

هنگامی که موها کم پشت می شود یا با قسمتی از طاسی مو مواجه می شوید، زیبایی چهره تحت تاثیر قرار می گیرد. در این مواقع، کاشت مو می تواند تاثیر فوق العاده ای روی حفظ زیبایی های صورت شما بگذارد و باعث افزایش اعتماد به نفس تان شود. کاشت مو به عنوان بهترین درمان ریزش مو ارثی و هورمونی است که توسط جراحان متخصص انجام می شود. با استخراج فولیکول های مو و انتقال آن به بخش های طاسی سر، دیگر خبری از خجالت زدگی نیست و تا پایان عمر از ماندگاری موها خیالتان آسوده است.

 درمان ریزش مو با میکرونیدلینگ مو

5.میکرونیدلینگ مو

میکرونیدلینگ مو با کمک دستگاه های دارای سوزن های بسیار کوچک انجام می شود و برای درمان ریزش موهای سکه ای پیشنهاد مناسبی است. هنگام قرارگیری این دستگاه، خراش های کوچکی روی پوست ایجاد و پوست برای تولید کلاژن بیشتر تحریک می شود. زخم های ایجاد شده به ترمیم فولیکول های مو کمک می کند و موها رفته ضخیم تر خواهند شد.

6.لیزرتراپی

از دیگر روش های درمانی برای ریزش موی ارثی و هورمونی می توان به لیزرتراپی اشاره کرد. با شناسایی تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی و تشخیص دلیل اصلی ریزش، درمان قطعی تری را انتخاب می کنید. لیزرتراپی هم برای آقایان و هم برای خانم ها استفاده می شود. همانند دیگر روش ها موجب تحریک کلاژن بیشتر می شود و تراکم موها را بهبود می بخشد.

بهترین قرص برای ریزش مو هورمونی

داروهای ضد ریزش مو بسیار متنوع هستند. از داورهای تقویتی مانند قرص های آهن گرفته تا انواع ویتامین ها. اما برای رفع ریزش موی هورمونی باید به سراغ داروهای هورمونی بروید که پزشک با بررسی مشکل اصلی، بهترین دارو را تجویز می کند. در این قسمت با برخی داروهای مؤثر بر ریزش مو آشنا می شوید که تا حدودی این مشکل را کنترل می کند:

ماینوکسیدیل:

یکی از بهترین داروهای ضد ریزش مو، ماینوکسیدیل است. این دارو به صورت موضعی استفاده می شود و بعد از چندین ماه استفاده، شاهد اثرات چشمگیر آن خواهید بود.

ضدآندروژن:

این دارو هورمونی بیشتر برای آقایان توصیه می شود و تاحدودی روند ریزش را کند می کند. آندروژن هم در آقایان و هم در خانم ها وجود دارد، اما ترشح زیاد آن در مردان شدت ریزش مو را افزایش می دهد.

هیرویت:

یکی از قرص های درمان ریزش مو، قرص های خوراکی مانند هیرویت است. این دارو همانند مکمل به رشد فولیکول های مو کمک می کنند و انواع ویتامین ها برای رشد مو را در اختیار فولیکول ها قرار می دهد. مصرف مداوم این قرص استحکام و دوام تارهای مو را دوچندان می کند و تاحدودی مانع ریزش مو می شود.

 

 کلام آخر

با دانستن تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی، دلیل اصلی نازکی و ریزش موهایتان را شناسایی می کنید. تا زمانی که علت بروز این مشکل رفع نشود، احتمال درمان قطعی آن کاهش می یابد. اما به محض رفع دلیل اصلی، مشکل ریزش مو نیز برطرف خواهد شد. علاوه براین، با کمک روش های درمانی طاسی به افزایش تراکم موها کمک می کنید و با تسریع بخشیدن رشد موها، از خوش حالتی و پرپشتی موهایتان لذت می برید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − دو =