خال بکر چیست؟ علت، تشخیص و درمان

شاید هنوز خیلی از ما نمی دانیم خال بکر چیست؟ و اطلاعات دقیقی در مورد آن نداریم. در یک تعریف ساده خال بکر یک نوع خال مادرزادی است که معمولاً در پشت بدن یا شانه ها ظاهر می شود. این یک خال بزرگ و قهوه ای رنگ است که می تواند مو هم داشته باشد. علت  این مشکل مشخص نیست، اما تصور می شود که یک عامل ژنتیکی در آن نقش دارد. این نوع خال معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی نمایان می شود. با این حال، در برخی موارد، ممکن است خال اپیدرمال  بزرگ شده و باعث ناراحتی یا درد شود. در این موارد، ممکن است نیاز به برداشتن باشد.

آیا می دانید خال بکر چیست؟

خال بکر (به انگلیسی: BECKER’S NAEVUS) یک علامت مادرزادی غیرسرطانی قهوه ای رنگ بزرگ روی پوست است که بیشتر در مردان دیده می شود. تومور بکر معمولا در نوجوانی ظاهر می شود، اما در برخی موارد می تواند از بدو تولد وجود داشته باشد.

این عارضه معمولاً فقط پوست را درگیر می‌ کند، اما در برخی موارد می ‌تواند بافت ‌های زیر پوست مانند سینه و ماهیچه ‌ها را هم به چالش بکشد. به طور کلی، مردان 5 برابر بیشتر از زنان از این عارضه رنج می برند. در بیشتر موارد، یک فرد فقط یکی از این خال ها را دارد، اما در موارد نادر ممکن است تعداد بیشتری از آن ها در بدن فرد دیگر باشد.

حال که فهمیدیم خال بکر چیست؟ باید دیگر نگران وجود آن در بدن خود یا اطرافیان نباشید زیرا خال اپیدرمال  معمولاً بی ضرر است. اما در برخی موارد ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. به همین دلیل، باید به طور منظم توسط پزشک معاینه شود. اگر هرگونه تغییر در خال مانند تغییر اندازه، شکل یا رنگ مشاهده کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

آیا می دانید خال بکر چیست؟

بررسی علائم خال بکر

این خال ابتدا به صورت لکه ای نامنظم و قهوه ای روشن روی پوست ظاهر می شود که با افزایش سن بزرگتر، ضخیم تر و تیره تر می شود. اگرچه اغلب در قسمت بالایی بدن دیده می شود؛ اما ممکن است در صورت، دست ها و پاهای برخی از افراد آن را ببینید و به تدریج بزرگتر و تیره تر می شود.

چه چیزی باعث ایجاد خال بکر می شود؟

علت دقیقی برای اینکه بفهمیم خال بکر چیست؟ چیست هنوز شناخته نشد. اعتقاد بر این است که این عارضه ناشی از یک نقص ژنتیکی و مرتبط با سندرم نووس بکر ACTB (بتا اکتین) است. اگرچه برخی از کودکان از بدو تولد دارای این خال هستند، اما معمولاً در دوران کودکی و اوایل نوجوانی بیشتر شروع به رشد می کند. یک نظریه در مورد این خال این است که برخی از افراد با لکه پوست کوچکی در پس ‌زمینه خال متولد می ‌شوند. تصور می شود که این لکه پوستی نسبت به هورمون های مردانه حساس تر است و اغلب در دوران بلوغ تغییر جهت داده و به این خال تبدیل می شود.

برخی دیگر معتقدند به دلیل رشد بیش از حد اپیدرم (لایه بالایی پوست)، سلول های رنگدانه (ملانوسیت ها) و فولیکول های مو این مشکل به وجود می آید. آندروژن ها (نوعی هورمون جنسی مردانه) می توانند باعث افزایش لکه ها در این حالت شوند.

تشخیص خال بکر

خال توسط متخصص پوست با بررسی تاریخچه ضایعات پوستی تشخیص داده می شود. تشخیص خال بکر معمولاً با معاینه بالینی توسط پزشک متخصص پوست انجام می شود. پزشک با بررسی ویژگی های ظاهری خال، مانند اندازه، شکل، رنگ و بافت آن، می تواند تشخیص دهد که آیا خال اپیدرمال  است یا خیر. در برخی موارد برای تشخیص دقیق تری نیاز به بیوپسی (نمونه) است که در این صورت نمونه کوچکی از پوست را زیر میکروسکوپ بررسی می کنند تا نوع خال را تشخیص دهند. در مورد دیگر پزشک ممکن است آزمایشات دیگری مانند تصویربرداری یا آزمایش خون را برای رد سایر بیماری های پوستی یا ناهنجاری های مادرزادی تجویز کند.

جهت اطلاع از خدمات برداشتن خال و زگیل با لیزر به صورت حرفه ای کلیک نمایید.

درمان خال بکر

درمان خال بکر به دلایل زیبایی انجام می شود. هر چه خال بزرگتر باشد، درمان آن دشوارتر است. جراحی یکی از روش های سنتی برای برداشتن این نوع خال است. در این روش، خال به طور کامل با جراحی برداشته می شود. با این حال، در برخی موارد، ممکن است محل خال برجسته و قرمز بماند. به همین دلیل هیچ روش 100% موثری برای از بین بردن کامل این عارضه وجود ندارد.

روش های درمان خال بکر

درمان خال بکر با کرم

از آنجایی که سلول های رنگدانه و فولیکول های مو در داخل پوست قرار دارند، درمان خال ها با کرم ممکن است موثر نباشد. کرم غیر دارویی هیچ تاثیری جز هزینه اضافی برای بیمار ندارد زیرا کرم نمی تواند به عمق فولیکول های مو یا سلول های رنگدانه نفوذ کند.

در حال حاضر، هیچ کرم یا دارویی برای درمان این حال وجود ندارد که به طور قطع موثر باشد. برخی از مطالعات نشان داده اند که استفاده از کرم های حاوی رتینوئید ممکن است به کاهش اندازه و تیرگی خال اپیدرمال  کمک کند. اما این مطالعات کوچک بوده اند و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه وجود دارد

درمان خال بکر با لیزر

درمان خال بکر با لیزر تنها گزینه ای است که می توان در نظر گرفت. درمان خال با لیزر می تواند به میزان قابل توجهی علائم و تغییر رنگ پوست را کاهش دهد. درمان خال با لیزر Q-switched اضطراب شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. لیزر کیوسویچ یک روش محبوب کمرنگ کردن خال اپیدرمال  است. برای از بین بردن موهای ناحیه بکر نیز می توان از لیزر و الکترولیز استفاده کرد.

این روش معمولاً به چند جلسه نیاز دارد. در هر جلسه، لیزر به خال تابانده می شود و رنگدانه های آن از بین می روند. در طی لیزر درمانی، ممکن است احساس سوزش یا ناراحتی خفیف داشته باشید. اما معمولاً نیازی به بیهوشی نیست. پس از این نوع درمان ممکن است پوست شما کمی قرمز یا کبود شود. این عوارض معمولاً طی چند روز برطرف می شوند. در برخی از موارد، ممکن است پس از لیزر درمانی، خال به طور کامل از بین نرود. در این صورت، نیاز به جلسات لیزر درمانی بیشتری است.

عوارض خال بکر چیست ؟

در موارد بسیار نادر، خال اپیدرمال  با سایر ویژگی های پوستی و عارضه های عضلانی/اسکلتی یا عدم رشد (هیپوپلازی) پستان همراه است. آیا شما می دانید عوارض خال بکر چیست؟ در ادامه به بررسی همه این عوارض می پردازیم:

رشد بیش از حد موهای (هایپرتریکوز) ضخیم و تیره در محل خال

ضخیم شدن پوست در محل خال

عدم رشد ساختارهای زیرین، مانند سینه، ماهیچه سینه ای، چربی، اندام، دیواره قفسه سینه، ستون فقرات

رشد بیش از حد بافت، مانند غده فوق کلیوی، اندام، انگشتان دست یا پا، کیسه بیضه

English عوارض خال بکر چیست ؟

هزینه لیزر خال بکر

هزینه لیزر خال بکر در ایران، بسته به عوامل مختلفی مانند نوع خال، اندازه خال، موقعیت خال، تجربه و تخصص پزشک و موقعیت جغرافیایی کلینیک زیبایی، متفاوت است.

در برخی از موارد، ممکن است نیاز به چندین جلسه لیزر برای از بین بردن کامل خال باشد. در این صورت، هزینه لیزر، افزایش می یابد. برای اطلاع از هزینه دقیق لیزر این خال، بهتر است با یک متخصص پوست یا جراح زیبایی مشورت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − چهار =