از بین بردن لک های کبدی پوست

همه ما‌ می‌خواهیم صورتی صاف و درخشنده داشته باشیم و می‌دانیم که این از فاکتورهای مهم زیبایی به شمار می‌رود.

از بین بردن لک‌های کبدی پوست  در صورت بروز لک، تغییر رنگ موضعی روی پوست ایجاد می‌شود و همین امر به طور موثری بر ظاهر صورت تاثیر می‌گذارد.

لکه‌های پوستی به دلایل مختلف و همچنین در رنگ‌ها و اشکال گوناگون رخ می‌دهد. یکی از شایع‌ترین لک‌های پوستی به کبد مربوط می‌شود. این نوع لکه‌ها معمولا لکه‌های پیری یا لکه‌های کبدی پوست نامیده می‌شوند.

این عارضه پوستی روی صورت و پوست افراد معمولا به شکل دایره‌های کوچک و به رنگ قهوه‌ای ظاهر می‌شود. از عواملی که سبب بروز لکه‌های کبدی پوست می‌شوند می‌توان به وراثت، در معرض نور خورشید قرار گرفتن و افزایش سن اشاره کرد. به‌طورکلی این لک‌ها معمولا در مناطق مختلفی از پوست ظاهر می‌شوند که همان قسمت در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار داشته باشد.

لکه‌های کبدی به درمان خاصی نیاز ندارند و ممکن است در برخی مواقع شما به دلایل زیبایی آن‌ها را درمان کنید. یک متخصص پوست برای درمان می‌تواند درمان‌های موثری را به شما ارائه دهد. در ادامه مطلب به بررسی لکه‌های کبدی، روش‌های درمانی و تشخیص آن می‌پردازیم.

بهترین روش از بین بردن لک‌های کبدی پوست

ارتباط کبد و لکه های صورت

لکه‌های کبدی پوست معمولا از مواردی هستند که علل بروز آن‌ها مختلف است و رنگ لک‌ها از رنگ طبیعی پوست بدن کمی تیره تر است. اندازه لک‌ها نیز حدودا یک دهم اینچ تا نیم اینچ است که در اغلب مواقع کاملا متفاوت است. این عارضه پوستی در بیشتر مواقع روی قسمت‌هایی از پوست که در معرض نور خورشید قرار دارد، بروز می‌‌کنند.

این قسمت‌ها معمولا شامل دست‌ها، بازوها و صورت است. باتوجه به این که لکه‌های کبدی، هیچ ربطی به کبد ندارند و تنها شباهت آن‌ها رنگ قهوه‌ای مایل به زرد یا قهوه‌ای تیره است. لکه های کبدی با نام‌های دیگری شناخته می‌شوند که عبارتنداز:

  • لکه‌های خورشیدی
  • لکه‌های پیری

گاهی دیابت در افراد موجب بروز لکه پوستی می‌شود. این لکه‌ها رنگ تیره‌ای دارند، به طوری که در برخی مواقع با لکه‌های کبدی پوست اشتباه گرفته می‌شوند.

لکه های پوستی کبدی بیشتر روی چه نوع پوستی ظاهر می‌شوند؟

افراد با هر سن و سالی ممکن است با عارضه لکه‌های کبدی پوست روبه رو شوند. در واقع بروز لکه کبدی روی پوست به تغذیه شما و همچنین نوع مراقبت از پوستتان بستگی دارد، اما به‌طورکلی در افراد بزرگسال بالای 50 سال بیشتر دیده می‌شود. پس در نتیجه هرکسی ممکن است به لکه‌های کبدی مبتلا شود. افرادی که شرایط زیر را دارند بیشتر شاهد بروز این لکه‌ها هستند:

  • افرادی که سابقه آفتاب سوختگی بسیار شدیدی داشته باشند.
  • افرادی که پوستی با رنگ روشن داشته باشند.
  • افرادی که مدت زمان زیادی را زیر نور مستقیم خورشید می‌گذرانند.
  • افرادی که برای برنزه شدن پوست شان از تخت‌های برنزه کننده استفاده می‌کنند.

دلایل اصلی بروز لکه های پوستی کبدی

لکه‌های کبدی تغییراتی در رنگ پوست هستند که بیشتر در پوست افراد مسن دیده می‌شوند. لکه‌های کبدی پوست بعد از 40 سالگی بسیار شایع هستند. این لکه‌ها اغلب در مناطقی ایجاد می‌شوند که بیشترین قرار گیری در معرض نور خورشید را داشته‌اند، مانند موارد زیر:

دلایل اصلی بروز لکه‌های‌کبدی

  • پشت دست‌ها
  • صورت
  • ساعد
  • پیشانی
  • شانه‌ها

در واقع جدا از مسئله افزایش سن، لکه‌های کبدی پوست بیشتر در مناطقی ظاهر می‌شوند که ملانین در همان قسمت جمع شده و یا توده‌ای برآمده شکل شده است. در واقع ملانین ماده‌ای است که رنگ پوست شما را نشان می‌دهد. هنگامی که اشعه ماورا بنفش در تماس با پوست شما قرار می‌گیرد، ملانین به سرعت تولید می‌شود.

به‌طوری که افزایش ملانین در پوست هر فردی سبب افزایش لکه‌های کبدی می‌شود. علاوه بر این برخی از روش‌های درمانی پزشکی ازجمله پرتو درمانی، لکه‌های کبدی را روی پوست فرد ایجاد می‌کنند.

اگر مدت زمان زیادی را در معرض نور مستقیم خورشید هستید، ممکن است همین امر، عامل اصلی تغییر رنگدانه‌های پوستی شما باشد. لکه‌های کبدی بیشتر مواقع، زمانی روی پوست ظاهر می‌شوند که سطح ملانین متراکم شده باشد یا به مقدار خیلی زیاد تولید شود.

البته سن مهم ترین عامل بروز لکه‌های کبدی است و تاکنون حتما پوست افراد مسن را دیده‌اید که لکه‌های زیادی دارد و متوجه شده‌اید که کهولت سن باعث بروز لکه‌های کبدی پوست می‌شود. وقتی سن افزایش می‌یابد، ملانوسیت‌های پوستی کاهش می‌یابند و ملانوسیت‌های باقی مانده روی پوست نیز در تلاش هستند تا مقدار از دست رفته را جبران کنند.

به‌طوری که در یک ناحیه از پوست شاهد تولید بیشتر و همچنین در ناحیه دیگر با کاهش رنگدانه‌های پوستی مواجه می‌شوید. علل دیگر ایجاد لکه‌های کبدی، تعادل هورمونی یا به‌طور مثال: قرار گرفتن در دوران یائسگی و بارداری است که سبب بروز لکه‌های کبدی می شود.

استروژن و پروژسترون دو هورمون اصلی در بدن خانم‌ها هستند و هنگامی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، ملانین به مقدار زیاد تولید می‌شود. علاوه بر این موضوع مصرف قرص‌های ضدبارداری و هورمونی در ایجاد لکه‌های کبدی بی تاثیر نیستند.

نحوه درمان لک های کبدی

لکه‌های کبدی پوست معمولا نیازی به درمان ندارند، اما برخی از افراد برای زیبایی پوست شان تمایل به درمان لکه‌ها دارند. اغلب روش‌های درمانی که برای درمان لکه‌های پوستی و مشکلات ناشی از آن انجام می‌شود عبارتنداز:

1- لایه برداری شیمیایی پوست

لایه برداری به روش شیمیایی برای از بین بردن لکه‌های کبدی استفاده می‌شود. در واقع از محلول شیمیایی برای از بین بردن لایه بیرونی پوستتان استفاده می‌شود. ممکن است متخصصین پوست همزمان با لایه برداری شیمیایی از کرایوتراپی، ابریژن و میکرودرم برای بهبودی پوست استفاده می‌کنند.

جهت اطلاع از خدمات پاکسازی صورت در کلینیک با دستگاه پیشرفته کلیک نمایید.

نحوه درمان لکه‌های کبدی

2- درمان‌های موضعی

ممکن است برای درمان لکه‌های کبدی پوست بخواهید از انواع کرم، ژل و‌ لوسیون استفاده کنید. به طوری که استفاده از این محصولات پس از مدتی منجر به روشن شدن پوست می‌شوند و لکه‌های پوستی را تاحدودی از بین می‌برند. برخی از رایج‌ترین گزینه‌ها برای درمان لکه‌های کبدی وجود دارد که شامل: رتینوئیدها، هیدروکینون و کورتیکواستروئیدها است.

3- روش کرایوتراپی برای رفع لکه‌های کبدی

روش کرایوتراپی یکی از کارهایی است که متخصصان پوست برای از بین بردن لکه‌های پیری استفاده می‌کنند. به طوری که لکه‌های کبدی توسط پزشک منجمد شده و به سلول تولید کننده ملانین آسیب وارد شود. همان طور که گفته شد، اگر ملانین بیش ازحد تولید شود لکه‌های کبدی ایجاد می‌شوند و در صورت درمان نشدن، شدت این عارضه بسیار بیشتر می‌شود.

4- لیزر بهترین روش از بین بردن لک‌های کبدی پوست

اگر می‌خواهید سلول‌های تولید کننده ملانین را از بین ببرید، می‌توانید از اشعه لیزر برای این کار استفاده کنید. علاوه بر این، درمان با لیزر می‌تواند لکه‌ها و لایه سطحی پوست را از بین ببرد. افراد برای از بین بردن لکه‌های کبدی توسط لیزر به چند جلسه لیزر درمانی نیاز دارند.

5- میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن روش موثری است که باید مدت زمان بیشتری استفاده شود تا اثر بخشی قابل قبولی داشته باشد. برای رفع لکه‌های کبدی می‌توانید از مزوتراپی لک استفاده کنید تا اثربخشی خوب آن را ببینید.به‌هرحال در رابطه با لکه‌های کبدی پوست نگران نباشید، چرا که در صورت بروز هیچ خطری برای بدن شما ندارند و با روش‌های درمانی می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی درمان کنید

جهت اطلاع از خدمات مزوتراپی صورت برای لک کلیک نمایید .

آیا لکه‌های کبدی برای بدن خطرناک هستند؟

خیر، باید بگوییم که لکه‌های کبدی و مشکلات ناشی از آن هیچ علائم خطرناکی ندارند. اما از لحاظ ظاهری لکه‌های کبدی شباهت زیادی به لکه های سرطانی دارند و برای تشخیص نوع آن بهتر است نزد پزشک بروید تا در صورت نیاز به درمان آن‌ها را درمان کنید.

اگر لکه‌های کبدی روی پوست شما در حال تغییر شکل هستند و به مرور زمان تیره تر می‌شوند، سعی کنید حتما به پزشک مراجعه کنید. لکه‌های کبدی پوست را می‌توانید با روش‌های درمانی مختلف رفع کنید. اما اگر بعد از درمان، از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش و نور خورشید مراقبت نکنید، لکه‌های سنی مجدد روی پوست ظاهر می‌شوند.

آیا لکه‌های کبدی برای بدن خطرناک هستند؟

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر لکه‌های کبدی ویژگی‌ها و شرایط زیر را داشتند، حتما در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید:

  • تغییر رنگ لکه‌ها( تیرگی و سیاه شدن)
  • خونریزی لکه‌ها
  • بروز مرزهای نامنظم و تغییر شکل آن‌ها
  • بزرگ‌تر شدن لکه‌ها با گذشت زمان

چه زمانی باید برای بروز لکه های پوستی نگران شد؟

اگر لکه‌های پوستی تیره که روی پوست صورت و بدن ظاهر می‌شوند، ویژگی‌های زیر را داشته باشند باید با پزشک صحبت کنید و به دنبال درمان لکه‌ها باشید:

  • در صورتی که لکه‌ها ناگهانی ظاهر شوند.
  • با خارش شدیدی روبه‌رو باشند.
  • همراه با خونریزی باشند.
  • سوزن سوزن شود.
  • اندازه و رنگ آن تغییر کند.
جمع بندی

لکه‌های کبدی پوست بیماری محسوب نمی‌شوند و کاملا برای بدن بی ضرر هستند. اما برخی از افراد برای حفظ زیبایی پوست‌شان، به دنبال راه درمان لکه‌ها هستند. اگر در رابطه با تغییرات دیگر در پوستتان نگران هستید، حتما برای معاینه نزد پزشک بروید. اگر بیش از حد نگران زیبایی پوست صورتتان هستید می‌توانید لایه برداری را انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =