بیماری پوستی میلیا چیست

بیماری پوستی میلیا برآمدگی کوچک و سفید رنگی است که روی بینی و گونه ها ایجاد می شود. این دانه های سفید رنگ به صورت جمعی رخ می دهند و دلیل اصلی بروز آن ها به دام افتادن کراتین زیر سطح پوست است. کراتین پروتئینی قوی است که در بافت پوست، مو و سلول های ناخن وجود دارد. میلیا ممکن است در هر سنی اتفاق افتد، اما بیشتر بین نوزادان تازه به دنیا آمده به چشم می خورد.

خیلی اوقات میلیا را با جوش یا آکنه اشتباه می گیرند. در حالی که این عارضه به سختی از بین می رود و همانند جوش باعث التهاب، قرمزی و خارش نمی شود. بیش از نیمی از کودکان هنگام تولد دچار میلیا هستند و در میان بزرگسالان استفاده از مواد آرایشی بی کیفیت یا قرارگیری در معرض اشعه آفتاب باعث میلی عامل بروز این اتفاق است.

انواع میلیا

کانسپت کیست میلیوم همان برجستگی های کوچک سفید رنگ به شکل گنبد است که هیچ درد و سوزشی ندارد. انواع این عارضه با توجه به سن و عوامل ایجاد کننده تعریف می شود.

یکی از انواع میلیا ،میلیا نوزادان است

میلیا نوزادان

این مدل میلیا به عنوان میلیای اولیه یاد می شود و بعد از چند هفته دیگر خبری از آن نیست. کیست ها روی صورت، پوست سر و بالای تنه نوزادان مشاهده شده است و براساس تحقیقات میان 40 درصد نوزادان تازه به دنیا آمده رواج دارد.

دلیل اصلی بروز این نوع میلیا، توسعه نیافتن کامل غدد عروق و مسدودسازی آن ها است.

میلیا کودکان و بزرگسالان

نوع دیگر بیماری پوستی میلیا، کودکان بزرگ تر و بزرگسالان را نیز درگیر می کند و همراه با نوعی آسیب دیدگی پوستی ایجاد می شود. این مشکل ممکن است موارد زیر را در برگیرد:

  • تاول های حاصل از بیماری پوستی مانند اپیدرمولیز
  • سوختگی
  • استفاده زیاد از کرم های استروئیدی
  • استفاده از راهکارهای بازسازی پوست مانند درم ابریژن یا لیزر
  • قرارگیری طولانی زیر نور خورشید
  • ضایعات تاولی مانند راش پیچک سمی

از دست دادن توانایی لایه برداری پوست نیز منجر به میلیا می شود و این موضوع بر اثر افزایش سن اتفاق می افتد.

میلیا پلاک

این عارضه بسیار نادر است و در نواحی برجسته و متورم پوست ایجاد می شود که به نام پلاک شهرت دارد.

میلیا فورانی چندگانه

مدل دیگر نادر میلیا بدین گونه است که طی چند هفته یا ماه دسته هایی از آن ایجاد می شود. این مدل میلیا روی بازوی فوقانی و نیمه بالایی لگن شکل می گیرد.

روش تشخیص میلیا

میلیا از نظر ظاهری سفید یا زرد رنگ است و هیچ احساس آزاردهنده ای روی پوست ایجاد نمی کند، اما ممکن است در برخی افراد باعث ناراحتی شود و هنگام برخورد با ملحفه یا لباس های خشن پوست را تحریک و قرمز کند. بیشترین نواحی درگیر شده با میلیا، صورت، لب ها، گونه ها و پلک ها است. با درصد کمی روی قسمت های بدن مانند تنه یا اندام تناسلی نیز رخ می دهد.

دقت داشته باشید میلیا را نباید با کیست های زرد یا سفید رنگ خطرساز روی لثه و دهان کودکان اشتباه بگیرید. گاهی اوقات نیز این عارضه به اشتباه آکنه نوزاد نامیده می شود.

راه کارهای پیشگیری از ایجاد کیست میلیوم

با انجام چند راهکار ساده زیر می توانید از بروز این عارضه پوستی پیشگیری کنید:

  • لایه برداری مرتب از بروز میلیا پیشگیری می کند. استفاده از اسکراب های ملایم منجر به رفع سلول های مرده پوست می شود. با انجام این کار علاوه بر روشن سازی پوست از بروز جوش های پوستی به خوبی جلوگیری می شود.
  • استفاده از کرم های چرب دور چشم ها را کنار بزنید. زیرا چربی دور چشم منجر به مسدودسازی منافذ پوست می شود.
  • تمیز نگه داشتن پوست نیز روی مرتب سازی پوست اثرگذار است و به کنترل چربی های پوست کمک می کند.
  • حتما قبل از خواب از ماسک ها و سرم های مراقبتی استفاده کنید. استفاده از محصولات حاوی ویتامین A و E نقش فوق العاده ای روی کاهش اثرات پیری پوست دارد و مانع بروز میلیا می شود.
  • سعی کنید از نور خورشید به دور باشید و برای خارج رفتن از خانه از محصولات ضدآفتاب استفاده کنید.

راه کارهای پیشگیری از ایجاد کیست میلیوم چیست ؟

روش های درمان بیماری پوستی میلیا در کلینیک

خیلی ها به اشتباه میلیا را با جوش های سرسفید اشتباه می گیرند و شروع به دستکاری آن می کنند. در حالی که هیچ راهی برای بیرون آمده میلیا وجود ندارد و انجام این کار تنها باعث آسیب دیدگی پوست می شود. روش های درمانی موجود در کلینیک ها بسیار اثربخش هستند و به مرور زمان می تواند این مشکل را رفع کند:

پاکسازی صورت:

یکی از روش‌های مؤثر در درمان این مشکل، پاکسازی پوست است. این روش شامل استفاده از تکنیک‌های خاصی مانند اکسفولیه (لایه‌برداری) و استفاده از محصولات پوستی مناسب برای تسهیل خروج چربی‌ها و سلول‌های مرده می‌شود. پاکسازی پوست به کمک مواد شیمیایی ملایم یا محصولات خانگی با خصوصیات ضد التهابی و ضد باکتریایی انجام می‌شود. این روش بهبود جریان چربی‌ها، کاهش انسدادها و کمک به بازسازی سلول‌های پوستی را تسهیل می‌کند. با انجام منظم این روش، می‌توان بهبود چشم‌گیری در ظاهر پوست و کاهش نمای میلیاها را مشاهده کرد.

جهت اطلاع از خدمات پاکسازی صورت در کلینیک با دستگاه پیشرفته کلیک نمایید .

سرما درمانی:

این راهکار با کمک نیتروژن مایع میلیا را منجمد می کند و به راحتی آن ها از روی پوست کنار می زند.

درمان قطعی میلیا با لایه برداری شیمیایی:

لایه برداری شیمیای با تحریک پوست و از بین بردن لایه اولیه باعث تولید سلول های جدید می شود و پوست درخشان و بدون میلیا شکل می گیرد.

لیزر درمانی:

لیزر با پرتو نورهای متمرکز شده به نواحی آسیب دیده باعث از بین رفتن کیست ها می شود.

جراحی:

جراحی به عنوان راهکار نهایی برای رفع کیست های میلیا استفاده و با استفاده از تیغ های مخصوص کیست ها خارج می شود.

آر اف:

دستگاه آر اف با فرکانس بالا توانایی رفع ضایعات پوستی را دارد و بدون باقی ماندن جای زخم میلیای پوستی را رفع می کند. این روش بر پایه امواج رادیویی طراحی شده است و اثربخشی عالی دارد.

درمان خانگی بیماری پوستی میلیا

شاید بهترین روش خانگی برای درمان میلیا صبر و حوصله است، زیرا این عارضه مشکل خاصی ایجاد نمی کند و به مرور زمان از بین می رود. اما اگر نسبت به حضور آن حساس خوبی ندارید و دوست دارید زودتر از دانه های سفید رنگ خلاص شوید، روش های خانگی زیر را امتحان کنید:

حفظ پاکی پوست: با استفاده از صابون های ملایم پوست های حساس خود را پاک کنید. عملکرد صابون های ملایم با PH پایین روی میلیا غیرقابل چشم پوشی است.

امتحان کردن حمام آب داغ: رطوبت بالا استحمام با آب داغ باعث باز شدن منافذ پوست و سریع تر میلیاها خارج می شود.

ویتامین A: استفاده از کرم های رتینوئید موضعی و حاوی ویتامین A می تواند میلیا را درمان کند.

ترکیب گل سرخ و عسل: این ترکیب خانگی حاوی خاصیت آنتی باکتریال است و روی این عارضه پوستی می تواند اثرگذار باشد.

میلیا در چه افرادی ظاهر می شود؟

میلیا در چه افرادی ظاهر می شود؟

بیماری پوستی میلیا یا به اصطلاح کانسپت کیست میلیوم برای هر فرد با رنگ پوستی متفاوت ممکن است اتفاق بیوفتد. برخی افراد به طور مادرزادی با این مشکل روبرو و برخی دیگر به دلیل از دست دادن خاصیت ترمیم و لایه برداری طبیعی پوست دچار میلیا می شوند. استفاده از این داروها مانند پمادهای استروئیدی بر ایجاد کیست های کوچک تاثیرگذار است و محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی نامناسب احتمال بروز آن را افزایش می دهد.

افرادی که هنگام خوابیدن آرایش های سنگین را از روی پوست پاک نمی کنند، باید بدانند دیر یا زود با عارضه های ناگوار پوستی روبرو می شوند و پیری زودرس را تجربه می کنند.

کیست های میلیوم به چه شکل هستند؟

این عارضه پوستی دارای قطر حدود 1 الی 2 میلی متر است که برجستگی کوچکی روی پوست ایجاد می کند و رنگ آن سفید یا زرد است. سفتی و استحکام میلیوم ها به حدی است که هرگز با فشار دادن یا خراشیدن ناخن از بین نمی رود و هر نقطه ای از بدن را ممکن است درگیر کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + شانزده =