علت برگشت خال بعد از لیزر

خیلی ها بعد از برداشتن خال دوباره با آن روبرو می شوند. در حالی که تصور می کردند بعد از لیزر همه چیز رو به پایان است و از شر خال خلاص شده اند. در این مواقع برایشان سؤال پیش می آید، علت برگشت خال بعد از لیزر چیست؟ متأسفانه فرضیه حذف خال با لیزر همیشه درست از آب در نمی آید. زیرا امکان بازگشت خال وجود دارد. البته در بیشتر مواقع این اتفاق بعید است. تنها راهی که خال می تواند برگردد این است که پس از برداشتن خال، چند سلول همچنان در پوست وجود داشته باشد. سلول های خال باعث می شوند خال دوباره روی پوست به شکل و اندازه اصلی خود رشد کند.

علت برگشت خال

دلیل دیگری که موجب ظاهر شدن خال می شود، حضور سلول های سرطانی است. اگر نوع خال سرطانی باشد، احتمالا شروع به رشد مجدد می کند. به همین دلیل، توجه به محل برداشتن خال بسیار مهم است. اگر شروع به بازگشت کند، باید فورا به جراح مراجعه کنید. گاهی ممکن اسا نیاز به نمونه برداری برای آزمایش داشته باشد.

جهت از اطلاع از خدمات بوتاکس پیشانی مردان کلیک نمایید.

در موارد زیر با علائم سرطانی بودن خال آشنا می شوید که با توجه به آن می توانید تشخیص دهید خال دوباره در حال رشد است:

عدم تقارن: خال های سرطانی نامتقارن هستند و نسبت به خال های معمولی شکل منظمی ندارند.

حاشیه: اگر مرزهای خال نامنظم باشد، می تواند نشانه ای از سرطانی بودن خال را بیان کند. اما خال های معمولی لبه های صافی دارد.

رنگ: مشاهده رنگ های مختلف در یک خال نشانه ای سرطان بودن آن است. حضور سایه های مختلف قهوه ای، قرمز یا حتی سبز در خال میان خال های سرطانی دیده شده است.

قطر: اگر قطر خال بیشتر از 6 میلی متر باشد، این نشانه یک هشدار است.

در صورت مواجه شدن با هر یک از علائم گفته شده، جراح خال را برای نمونه برداری ارسال می کند. حتی اگر قبلا با مشکل سرطان پوستی روبرو  نشده اید. بسیار مهم است ناحیه مورد نظر بررسی شود که آیا رشد دوباره رخ می دهد یا خیر.

بررسی دلایل ایجاد خال های مادرزادی تا اکتسابی

دلایل ایجاد خال های مادرزادی تا اکتسابی

خال ها زائده های پوستی هستند که از زمان تولد تا پایان عمر روی پوست ایجاد می شود. هنگامی که سلول های تولیدکننده رنگدانه یا همان ملانوسیت تجمع می یابد خال ها با تغییر رنگ پوست شکل می گیرند. دلایلی روی بروز خال مانند افزایش سن، مواد آرایشی و سلول های پوستی تاثیرگذار است. کسانی که پوست روشنی دارند، بیشتر در خطر ایجاد خال پوستی قرار می گیرند.

نور خورشید نیز ارتباط مستقیمی در ایجاد این زائده پوستی دارد و قرار گرفتن بیش از در معرض نور موجب تولید ملانین بیشتر می شود. بیشتر خال ها به رنگ های قهوه ای، قرمز، صورتی و حتی رنگ پوست ظاهر می شود. خال های مادرزادی شامل خال هایی است که از بدو تولد روی بدن بوده اند و بیشتر آن ها بدون ضرر هستند. دسته دیگر، خال های اکتسابی است که به دلیل قرار گرفتن در برابر نور خورشید، دوره بلوغ یا حاملگی ایجاد می شود.

جهت از اطلاع از خدمات برداشتن خال و زگیل با لیزر در کلینیک کلیک نمایید.

مراقبت های بعد از برداشتن خال

حال که علت برگشت خال بعد از لیزر را دانید، راحت تر می توانید حدس بزنید چه کارهایی باید انجام دهید و چه کارهایی بعد از لیزر ممنوع است. اولین موضوع مهمی که برای برداشتن خال مطرح می شود، مراجعه به متخصص حرفه ای است. متخصص پوست با توجه به شرایط خال و پوست بهترین روش درمانی را پیشنهاد می دهد. بعد از برداشتن خال نیز نوبت به مراقبت های پزشکی می رسد. با رعایت موارد زیر از باقی ماندن جای خال و اسکار به خوبی پیشگیری می شود:

  • در دوره بهبودی ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید و از بروز هر گونه آلودگی جلوگیری کنید.
  • از دست زدن به ناحیه تحت درمان بپرهیزید و اگر پوستتان در حال پوسته شدن است، کندن یا دستکاری آن اصلا توصیه نمی شود.
  • حدود دو روز روی ناحیه خال برداری شده از با پماد جنتامایسین استفاده کنید.
  • استفاده از ضدآفتاب بی رنگ و باکیفیت در ناحیه درمان برای جلوگیری از ایجاد لک توصیه می شود. حتما این نکته را هنگام بیرون رفتن از خانه رعایت کنید.
  • استفاده از کرم های ترمیمی و ضدآفتاب در دوره بهبودی را فراموش نکنید.
  • هرگز از مواد لایه بردار و لوازم آرایشی تا بهبودی کامل ناحیه درمان استفاده نکنید.
  • حدود 24 ساعت بعد از برداشت خال، ناحیه زخم را خشک نگه دارید و سعی کنید آب به آن برخورد نکند.
  • از اصلاح ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
  • برای چند روز از انجام فعالیت های شدید ورزشی دوری کنید.

دوران بهبودی بعد از برداشتن خال

بعد از حذف خال به مقدار کمی زخم ایجاد می شود که نیازی نیست نسبت به آن نگران باشید! به راحتی به فعالیت های روزانه بازمی گردید و هیچ دردی تجربه نمی کنید. البته مدت زمان بهبودی زخم به شرایط جسمانی شما بستگی دارد. معمولا بعد از دو الی سه هفته جای خال به طور کامل بهبود می یابد. طی این مدت، فعالیت های روزانه خود را انجام می دهید و محل زخم بانداژ می کنید. تمیز نگهداشتن ناحیه درمان از بروز بسیاری از آسیب ها یا عفونت پیشگیری می کند.

برای کاهش درد و احساس سوزش حین برداشت خال، از داروی بی حسی استفاده می شود. برخی روش های حذف خال تنها با بی حسی موضعی قابل اجرا است. اما گاهی اوقات پزشکان از داروهایی همچون لیدوکائین برای کاهش درد و ناراحتی استفاده می کنند.

بیشتر روش های برداشتن خال سرپایی و سریع هستند و دوره نقاهت کوتاهی دارند. بعد از آن، به راحتی به خانه می روید یا به محل کار یا تحصیل خود باز می گردید.

دوران نقاهت بعد از برداشتن خال چقدر است

خال ریشه دار چیست؟

خال های ریشه دار به نام خال جانکشنال شهرت دارند و بیشتر در سنین کودکی ظاهر می شوند. این مدل خال در سنین بزرگسالی بزرگ و برجسته می شود و اندازه ای حدود یک میلی متر الی یک سانتی متر دارد. رنگ خال های ریشه دار قهوه ای روشن تا تیره است که به شکل گرد یا بیضی و متقارن ظاهر می شود. رایج ترین محل برای ایجاد خال ریشه دار نیز کف دست و پا است.

لک قهوه ای بعد از برداشتن خال چیست؟

گاهی اوقات خال به اندازه ای بزرگ و دارای ریشه است که بعد از حذف آن لکه قهوه ای رنگی باقی می ماند. برای رفع این مشکل محصولات مراقبتی مختلفی وجود دارد که با استفاده مداوم از آن موجب تولید کلاژن بیشتر می شود. همچنین استفاده از ضد آفتاب بعد از لیزر بسیار ضروری است و به رفع تیرگی جای خال بعد از لیزر کمک می کند. اما اگر تیرگی به علت برگشت خال بعد از لیزر باشد، باید برای آن چاره جدی تری بیندیشید و به پزشک مراجعه کنید.

معمولا جای خال برداشته شده روی پوست به رنگ قهوه ای ظاهر می شود و بعد از چند هفته الی چند ماه قابل رفع است. استفاده از لیزر کیوسویچ به رفع سریع تر تیرگی جای خال و رد جای جوش کمک می کند. در صورتی که قرمزی حاصل از حذف خال بعد از چند هفته رفع نشد، می توانید برای درمان آن از روش های لیزر استفاده کنید. دقت داشته باشید پزشک بعد از لیزر درمانی پمادهای مختلفی داخل نسخه می نویسد که باید مرتب از آن ها در ناحیه تحت درمان استفاده کنید.

چرا بعد از برداشتن خال جاش میمونه؟

چرا بعد از برداشتن خال جاش میمونه؟

باقی ماندن جای خال و ایجاد لکه پوستی یکی دیگر از مشکلات بعد از برداشتن خال است. خال ها به راحتی با کمک روش هایی مانند لیزر و جراحی رفع می شوند، اما گاهی اوقات جای خالی آن ها به شکل لکه های قرمز یا قهوه ای رنگ باقی می ماند. برداشتن خال با جراحی موجب ایجاد برش پوست می شود و احتمال برای بهبودی بخیه نیز نیاز است. روش لیزر نیز بدین گونه است که بدون نیاز به برش و بخیه خال حذف می شود. در روش جراحی خال طی یک جلسه ناپدید می شود، اما برداشتن خال با لیزر ممکن است به چندین جلسه درمان نیاز داشته باشد.

احتمال برگشت خال با روش لیزر نیز بسیار بیشتر از روش جراحی است.باقی ماندن یا برگشت خال بعد از برداشتن با لیزر به تجربه و مهارت پزشک بستگی دارد. همچنین ناحیه درمان روی این موضوع تاثیرگذار است. برای مثال، خال ها در نواحی برجسته مانند گونه یا گردن بعد از برداشتن، ردپایی از خود به جای می گذارند. در حالی که حذف خال در نواحی صاف مانند بناگوش بدون هیچ تیرگی امکان پذیر است. البته بعد از لیزر کمی قرمزی روی پوست مشاهده می شود که بعد از چند روز یا چند هفته رفع خواهد شد.

نتیجه گیری

علت برگشت خال بعد از لیزر به شرایط خال و پوست شخص بستگی دارد. برخی خال ها به دلیل گسترده و توپر بودن حین برداشت، اثراتی از خود به جای می گذارد و موجب رشد دوباره سلول های رنگی می شود. اما برخی دیگر به دلیل ویژگی های سرطانی قابلیت رشد دوباره دارند. پس بهتر است به محض مشاهده ایجاد خال دوباره به متخصص باتجربه مراجعه کنید. متخصص پوست با بررسی های لازم نوع خال را تشخیص و برای رفع آن بهترین روش را پیشنهاد می دهد.

3 دیدگاه

    • بله، بعد از برداشتن خال با لیزر احتمال باقی ماندن جای زخم وجود دارد. اما اندازه و وضوح این جای زخم به عوامل مختلفی مانند نوع لیزر، مهارت پزشک و مراقبت های بعد از لیزر بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + نه =