بهترین روش های ترمیم و از بین بردن جای زخم صورت

باقی ماندن جای زخم روی صورت برای هر فردی ناخوشایند است و می تواند زیبایی های چهره را تحت تاثیر قرار دهد. سوالی که مطرح می شود است: از بین بردن جای زخم صورت چگونه است؟ چه روشی برای آن موثرتر است؟ خوشبختانه روش های مختلفی برای رفع جای زخم یا اسکار وجود دارد که با شناسایی زخم و شدت آن، می توان بهترین روش را انتخاب کرد. از روش های داروهای طبیعی گرفته تا نسخه ای و کلینیکی که با امتحان کردن یکی یا ترکیبی از این روش ها می توان از شر جای زخم های صورت خلاص شد.

اسکار یا جای زخم چطور ایجاد می شود؟

اسکار یکی از مراحل طبیعی روند بهبودی است. هنگام آسیب دیدگی لایه دوم پوست، بدن شروع به تولید کلاژن می کند و در نتیجه اسکار ایجاد می شود.

هر چه زخم زودتر خوب شود، فیبر کلاژن کمتر رسوب می کند و احتمال باقی مانند جای زخم کمتر است. به طور کلی، شدت اسکار و جای زخم به میزان آسیب دیدگی بستگی دارد. همچنین در قسمت های مختلف بدن و براساس سن فرد ممکن است متفاوت ظاهر شود.

اسکار یا جای زخم چطور ایجاد می شود؟

انواع اسکار یا جای زخم

براساس نوع آسیب دیدگی، ممکن است روش های از بین بردن جای زخم صورت متفاوت باشد. در موارد زیر سه نوع اصلی اسکار آکنه را با یکدیگر بررسی می کنیم:

اسکارهای آتروفیک:

این اسکار به شکل فرورفتگی های کوچک روی پوست ظاهر می شود و شامل موارد زیر است:

  • اسکارهای یخی اسکارهای کوچک شبیه سوزن
  • اسکارهای جعبه ای تورفتگی های بزرگتر با لبه های واضح
  • اسکارهای دارای لبه های نامشخص و مواج

این نوع اسکار زمانی رخ می دهد که طی فرآیند بهبودی فیبروبلاست کافی تولید نمی شود. فیبروبلاست به عنوان سلول های مؤثر بر روند بهبودی زخم و تولید کلاژن شناخته می شوند.

اسکار هایپرتروفیک:

این مدل اسکار زمانی رخ می دهد که فیبروبلاست زیادی تولید می شود و در حالی که لکه های آکنه بهبود یافته است، برجستگی آن باقی می ماند.

اسکار کلوئیدی:

این مدل اسکار بسیار شبیه مدل قبلی است، اما ضخامت بیشتری دارد و تیره‌تر از پوست اطراف به نظر می رسد. گاهی به رنگ قرمز یا قهوه ای نمایان و باعث ایجاد خارش و درد می شود.

از بین بردن جای زخم کهنه روی صورت با درمان های مؤثر در کلینیک

تاکنون هیچ روش درمانی برای حذف کامل جای زخم روی کار نیامده است، اما راهکارهای مختلفی هستند که استفاده مداوم از آن به مرور زمان جای زخم را کم رنگ می کنند:

1-ژل یا ورقه سیلیکونی

ژل ها یا ورق های سیلیکونی برای بهبود وضعیت پوست بهترین انتخاب هستند. این گزینه درمانی بسیار سبک و نرم همانند پانسمان به محل درمان می چسبد و با نرم کردن پوست جای زخم را ترمیم می کند.

برای تهیه این گزینه نیازی به نسخه ندارید و با مراجعه به داروخانه می توانید آن را تهیه کنید.

2-استروئیدها

تزریق این ماده برای رفع انواع اسکارها پیشنهاد می شود. با مورد هدف قرار دادن مستقیم بافت اسکار باعث درمان خارش، سوزش و قرمزی می شود.

3-لیزر درمانی

یکی از روش های از بین بردن جای زخم صورت، لیزر درمانی است. با ساطع کردن پرتوهای لیزر به ناحیه تحت درمان، ظاهر اسکار کاهش می یابد و جای آن صاف تر می شود. همچنین به کاهش قرمزی، درد و خارش کمک می کند.

یکی از بهترین لیزرهای از بین برنده جای زخم، لیزر CO2 است که برای درمان جای سوختگی و بخیه استفاده می شود. احساس درد حین لیزر کاملا طبیعی است، اما بعد از دو هفته به شرایط عادی پوست باز می گردید.

همچنین بخوانید : روش های درمان جوش صورت در بزرگسالی

دیگر دستگاه لیزر برای از بین بردن جای زخم، لیزر اربیوم است که نسبت به دستگاه قبلی اثربخشی کمتری دارد و برای جای زخم های کم عمق استفاده می شود. اما روند بهبودی آن سریع تر است و بعد از یک هفته خبری از اثرات لیزر نخواهد بود.

از بین بردن جای زخم صورت با روشی های کلینیکی

4-تزریق پرکننده ها

ژل های پرکننده ساخته شده از اسید هیالورونیک هستند که تزریق آن ها در زیر پوست جای عمیق زخم را برطرف می کند. معمولا این روش برای زخم های ایجاد کننده حفره استفاده و به خوبی موجب بازسازی پوست می شود. همچنین برای رفع جای بخیه روی صورت مناسب است و با کمک بی حسی موضعی بدون درد انجام می شود. بعد از تزریق دیگر خبری از خطوط بخیه یا جای زخم نخواهد بود و سطح پوست یکدست می شود.

5-لایه برداری شیمیایی

برای رفع جای زخم های کوچک از روش های لایه برداری شیمیایی استفاده کنید. محلول های شیمیایی با تخریب بیرونی ترین لایه پوست تا حد زیادی گردش سلولی را افزایش می دهد و به صاف تر کردن سطح پوست کمک می کند.

این روش درمانی برای افراد دارای پوست روشن بهتر است و معمولا نتیجه رضایت بخشی را دریافت می کنند. با کمک موادی همچون گلیکولیک اسید یا سالیسیلک اسید لایه برداری انجام می شود و زودی متوجه تغییر حالات پوست خواهید شد.

6-مزونیدلینگ صورت

یکی از روش های از بین بردن جای زخم صورت بدون جراحی، مزونیدلینگ است که با ایجاد زخم های بسیار کوچک روی محل هدف، پوست را برای بازسازی تحریک می کند. با تولید کلاژن و الاستین نواحی فرورفته و حفره ها پر می شود و جای جوش و خطوط سطحی پوست از بین می رود.

جهت اطلاع از خدمات مزونیدلینگ صورت برای جوانسازی و جای جوش کلیک نمایید.

7-کرایوتراپی

کرایوتراپی یا همان سرمادرمانی جز درمان سریع جای زخم صورت است که بافت هدف را با نیتروژن مایع منجمد و موجب صاف سازی بافت پوست می شود. احتمال موفقیت آمیز بودن رفع جای زخم های هیپرتروپیک با این روش بسیار بالا است و بدون هیچ عارضه خطرناکی انجام می شود.

راهکارهای از بین بردن جای زخم تازه

برای از بین بردن جای زخم تازه، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

مراقبت مناسب: از نظر پزشکی، نگهداری و مراقبت دقیق از زخم تازه بسیار مهم است. این شامل تعویض پانسمان‌ها، شستشو و تمیز کردن منطقه زخم می‌شود.

مصرف مواد غذایی مغذی: تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی کمک به بهبود ترمیم زخم دارد. مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین، ویتامین C و آهن می‌تواند به ترمیم سریع‌تر زخم کمک کند.

استفاده از کرم‌ها و ژل‌های مرطوب‌کننده: استفاده از محصولات مرطوب‌کننده و حاوی عناصر مغذی می‌تواند به ترمیم پوست کمک کند و زخم را بهبود بخشد.

محافظت از نور آفتاب: نور آفتاب می‌تواند زخم‌ها را تشدید کند و تشکیل تاریکی‌های پوستی بیشتری به دنبال داشته باشد. بنابراین، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب و پوشاک مناسب به تاریکی پوست پیشگیری می‌کند.

لیزر تراپی: در مواردی که جای زخم بسیار بزرگ یا پیچیده است، لیزر تراپی تحت نظر یک متخصص پوستی ممکن است مفید باشد.

برخی از راههای از بین بردن قرمزی جای زخم

برای از بین بردن قرمزی جای زخم، می‌توانید از کرم‌ها و ژل‌های مرطوب‌کننده، مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی، استفاده از لیزر تراپی تحت نظر پزشک، و محافظت از نور آفتاب با استفاده از کرم‌های ضدآفتاب و پوشاک مناسب استفاده کنید.

روش های از بین بردن جای زخم صورت خانگی

از بین بردن جای زخم صورت با روش های خانگی برای آسیب دیدگی های کوچک و سطحی مؤثر است. پس اگر احساس می کنید زخم صورتتان جدی است به سراغ روش های مؤثر بروید و قبل از امتحان کردن روش های زیر حتما با متخصص پوست صحبت کنید:

عسل؛ خواص درمانی بی نظیر

عسل با تاثیرات فوق العاده برای بهبود سریع زخم مناسب است. استفاده از آن موجب کاهش رطوبت می شود و از رشد باکتری ها پیشگیری می کند. برای بهره مندی از نتایج مثبت آن، مقداری از عسل را به صورت موضعی به محل زخم بمالید. این کار موجب بستن زخم های تازه می شود و به پاکسازی آن کمک می کند.

با ترکیب عسل با آبلیمو و گلاب نیز می توانید ماسک درخشان کننده صورت بسازید و استفاده هفتگی آن به رفع مشکلات پوستی کمک می کند.

گیاه آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا دارای برگ های توپر و حاوی ماده ژله ای است. ژل درون برگ های با خاصیت ضد التهاب و ضدلک فواید عالی برای صورت دارد و استفاده مداوم آن بعد از جراحت به ترمیم سریع تر کمک می کند.

البته می توانید ژل آلوئه ورا را با موادی همچون آبلیمو یا گلاب ترکیب کنید و به روند بهبودی سرعت بخشید.

دارچین

دارچین با خاصیت ضدالتهابی برای از بین بردن جای زخم صورت بهترین پیشنهاد است. برای بهره مندی از اثرات معجزه آسای آن بهتر است دارچین تازه تهیه کنید. تا خیالتان بابت تاثیرات آن آسوده باشد. پودر دارچین با ترکیب مواد مؤثر مانند گلاب، روغن زیتون، عسل و روغن درخت چای حالت خمیری پیدا می کند و استفاده از آن روی زخم، منجر به بهبودی سریعتر می شود.

از بین بردن جای اسکار صورت با روش های خانگی

روغن اسطوخدوس

این روغن با خواص حیرت آور ضدقارچی، ضدالتهاب و ضدمیکروبی روند بهبودی زخم را تسریع می بخشد و کم کم جای زخم را محو می کند. برای استفاده از این روغن کافی است چند قطره آن را با یک قاشق چای خوری روغن بادام شیرین مخلوط کنید و جای زخم یا خراش روی صورت بمالید. این ترکیب را روزانه 2 الی 3 بار تکرار کنید و بعد از 10 دقیقه صورت خود را بشویید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای برای پیشگیری از عفونت زخم های ایجاد شده و بهبود آن ها بسیار مؤثر است. استفاده از آن موجب گردش خون بهتر بدن می شود و مانع باقیمانده جای زخم می شود. البته قبل از استفاده از این روغن برای از بین بردن جای زخم صورت نسبت به واکنش های حساسیت زا آن مطمئن شوید.

روش استفاده از روغن درخت چای بدین گونه است که 2 الی 3 قطره آن را با آب یا روغن زیتون ترکیب کنید و آن را همراه با ماساژ به ناحیه تحت درمان بزنید. بگذارید این ماسک در ساعات شبانه روی صورت باقی بماند. صبح هنگام بیدار شدن می توانید صورت خود را بشویید.

آب سیب زمینی

آب سیب زمینی سرشار از ترکیبات فیتوشیمیایی است که منجر به پاکسازی پوست می شود و از ایجاد تیرگی ها و  قرمزی های بعد از جراحت پیشگیری می کند. استفاده از این ماسک پوستی شفاف و درخشان برای شما به ارمغان می آورد و دیگر نگران جای زخم ها نخواهید بود.

برای استفاده از این ماسک، سیب زمینی را رنده و آب آن را جدا کنید. با کمک پنبه آب سیب زمینه را روی ناحیه درمان ضربه زنید.

گلاب و کندر

گلاب به طور فوق العاده ای موجب بهبودی زخم ها می شود و جای اسکار را بهبود می بخشد. روغن کندر نیز موجب بهبود فیبروبلاست های پوستی می شود. با ترکیب این دو و قرار دادن آن روی جای زخم شاهد بهبودی چشمگیری خواهید بود. حدود 45 دقیقه این ترکیب را روی محل زخم قرار دهید و سپس با آب گرم بشویید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 7 =