معرفی انواع خال های پوستی و زگیل، درمان انواع خال و زگیل با لیزر

انواع خال های پوستی و زگیل هر دو رایج ترین مشکلات پوستی هستند که در ظاهر باعث بی نظمی های پوستی می شوند. اگرچه شباهت هایی به یکدیگر دارند، اما با یکدیگر متفاوت هستند. بیشتر افراد حداقل چند خال دارند، در حالی که زگیل کمتر مشاهده می شود.

خال به دلیل تجمع سلول های رنگدانه ای به نام ملانوسیت ایجاد می شود. درون ملانیست ماده رنگی به نام ملانین تولید می شود. به همین خاطر، خال ها رنگ متفاوتی نسبت به رنگ پوست دارند. زگیل های پوستی نیز به بدلیل ورود ویروس پاپیلوما انسانی به انسان دیگر ایجاد می شود. این ویروس بیش از 150 نوع است که در صورت وجود زخم باز یا خراش سطحی وارد بدن می شود.

 خال های پوستی و زگیل

همه افراد دوست دارند پوستی صاف و بدون برجستگی های رنگی داشته باشند. بروز خال در قسمت های مختلف بدن بسیار طبیعی است. مطمئنا با خال های زیادی روی پوستمان روبرو شده و نسبت به وجودشان عادت کرده ایم، اما برخی خال ها بسیار بزرگ یا در نواحی هستند که احساس خوبی نسبت به آن ها نداریم و زیبایی چهره یا اندام را زیر سؤال می برند.

زگیل ها به صورت مسری ایجاد می شوند و از لمس شخص یا سطوح آلوده به فرد دیگر انتقال پیدا می کند. این عارضه پوستی میان کودکان بسیار شایع است، اما احتمال دارد در هر سنی ایجاد شود. ظاهر ان همانند برآمدگی کوچک پوستی است که روی پوست در نقاط مختلف بدن مانند دست، پا، درون دهان و حتی اندام تناسلی رخ می دهد. در ادامه با معرفی انواع خال های پوستی و زگیل، بیشتر از تفاوت های این دو باخبر می شوید:

انواع خال های پوستی و زگیل

انواع خال ها؛ معمولی تا سرسخت ها

خال ها با توجه به شکل و اندازه آن ها به چند دسته تقسیم می شوند:

1-خال گوشتی

خال های گوشتی رایج ترین نوع خال هستند به صورت زائده پوستی برآمده ایجاد می شوند. معمولا این دسته از خال ها به رنگ قهوه ای هستند و ممکن است زمینه وراثتی داشته باشند. معمولا اکثر افرادی که با خال های گوشتی روبرو می شوند، مشابه آن در بین افراد خانواده شان دیده شده است. همچنین تغییرات هورمونی بر ایجاد این نوع خال بی تاثیر نیست. برای مثال، خانم ها در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی با خال های گوشتی در بدن ظاهر می شوند.

2-خال دیسپلاستیک

خال های دیسپلاستیک دارای ظاهری نامنظم و چند رنگ هستند که در ظاهر بزرگ تر از حالت ایده آل به نظر می رسند. احتمال بدخیم بودن این نوع خال بسیار بالا است، به همین دلیل، توصیه می شود از روی پوست برداشته شوند.

اگر با خال های دیسپلاستیک روبرو شده اید، به جای نگرانی به متخصص پوست مراجعه کنید. اگرچه احتمال سرطانی بودن آن ها وجود دارد، اما بسیاری از نوع های آن هیچ مشکلی به همراه ندارند. تنها باید به ظاهر آن ها دقیق کنید و در صورت تغییر در اندازه و رنگ آن، به پزشک مراجعه کنید.

3-خال اکتسابی معمولی

خال های اکتسابی معمولی زمینه وراثت ندارند و به دلیل افزایش سن یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید شکل می گیرند. این مدل خال ها، از نظر ظاهری کوچک و بدون برآمدگی هستند و نسبت به مدل های قبلی تغییرات چشمگیری بر پوست ایجاد نمی کنند.

همچنین بخوانید: برداشتن خال و زگیل با لیزر به صورت حرفه ای

انواع زگیل ها؛ از معمولی تا دردسرساز

زگیل ها همانند خال های پوستی در انواع مختلفی هستند و در قسمت های متفاوت بدن به شکل خاص ایجاد می شوند:

1-زگیل معمولی

زگیل های معمولی روی انگشتان و پنجه ایجاد می شود. ظاهر آن ها شبیه گل کلم و گرد است و نسبت به پوست اطراف سفیدتر به نظر می رسد. البته این نوع زگیل می تواند در قسمت های دیگر بدن نیز ایجاد شود.

انواع زگیل؛ از معمولی تا دردسرساز

2-زگیل کف پا

این مدل زگیل در کف پا ایجاد می شود. در ابتدا به شکل پینه پا است یا ممکن است با میخچه اشتباه گرفته شود. اما با درد همراه است و در صورت آسیب دیدگی، موجب خونریزی می شود. از آنجا که به کف پا فشار وارد می شود، زگیل پا برعکس مدل های دیگر به سمت داخل رشد می کند.

هنگامی که زگیل های کف پا در کنار هم رشد می کنند، با نام زگیل موزاییکی شناخته می شود.

3-زگیل صاف

زگیل صاف یا تخت در نواحی مختلف مانند صورت، ساق پا یا دست بدون هیچ برآمدگی ایجاد می شود. این زگیل رشد کمی دارد و به رنگ های مختلف قهوه ای، زرد یا صورتی شکل می گیرد.

4-زگیل انگشتی

زگیل انگشتی به نام فیلی فرم نیز شهرت دارد و بیشتر در نواحی دهانف بینی و گردن یا زیر چانه به وجود می آید. این مدل زگیل نواری شکل و شبیه به رنگ پوست است و دارای برآمدگی بلندی است.

5-زگیل ناخن

مکان رشد زگیل ناخن در اطراف یا داخل ناخن های دست و پا است. رشد ناخن ها را با مشکل روبرو می کند و ممکن است دردناک باشد.

6-زگیل تناسلی

زگیل تناسلی به صورت دانه ای و گل کلمی شکل ظاهر می شود و معمولا رنگ آن خاکستری یا سفید است. این مدل زگیل از راه جنسی به فرد دیگر منتقل می شود و بیشتر آلت تناسلی و مقعد را درگیر می کند. برخی از زگیل های تناسلی در میان خانم ها، احتمال بروز سرطان دهانه رحم را به همراه دارند.

روش های درمان انواع خال های پوستی و زگیل

خال‌های پوستی و زگیل‌ها اغلب به عنوان مشکلات پوستی آزار دهنده و ناخوشایند مورد توجه قرار می‌گیرند. درمان انواع خال‌های پوستی و زگیل‌ها به نوع خال و محل ظاهر شدن آن بستگی دارد. در زیر روش‌های مختلف درمان انواع خال‌های پوستی و زگیل‌ها را برای شما توضیح می‌دهم:

جراحی خال

درمان  با لیزر

حذف انواع خال های پوستی و زگیل به دلایل مختلفی مانند زیبایی و درمانی انجام می شود. با برداشتن آن ها، علاوه بر اهداف زیبایی از بروز بیماری های خطرساز جلوگیری می کند. اگرچه بیشتر ضایعه ها خوش خیم هستند، اما تشخیص نوع و تمایل به برداشتن آن ها بسیار مهم است. یکی از روش های اثربخش برای برداشتن خال ها و زگیل، لیزرتراپی است. لیزر برای خال های پوستی و زگیل های کوچک پیشنهاد می شود و کاملا سریع و ایمن است. برای اجرای این روش، بی حسی موضعی انجام می شود.

همچنین بخوانید: علت برگشت خال بعد از لیزر

سپس رنگدانه ها به مرور از بدن رفع خواهد شد. حین اجرا، احساس سوزش تجربه می شود که امری کاملا طبیعی است. با کمی تحمل، روش درمانی به پایان می رسد. از مزایای برداشت خال های پوستی و زگیل با لیزر این است که در کمترین زمان به نتیجه درست می رسد و امکان برداشت چندین خال و زگیل به طور همزمان وجود دارد. بدون هیچ عارضه و ایجاد زخمی جلسه درمانی به پایان می رسد و احتمال بروز عفونت با این روش کاهش می یابد.

خدمات برداشتن انواع خال های پوستی و زگیل در کلینیک فرگل

در کلینیک های زیبایی از روش های مختلفی برای رفع ضایعات پوستی استفاده می شود. با ایجاد بی حسی موضعی در محدوده مورد نظر، ضایعه برداشته و روند مراقبتی به بیمار سپرده می شود. اگر نیاز به مشاوره و دریافت نوبت دارید، لازم است با کلینیک های معتبر سطح شهر تماس بگیرید. البته بهتر است نوع ضایعه و جدی بودن آن مشخص شود. سپس جلسات درمانی برایتان تنظیم می گردد. در موارد زیر با دیگر خدمات از بین بردن خال های پوستی و زگیل آشنا می شوید:

سوزاندن:

یکی از قدیمی ترین روش های حذف انواع خال های پوستی و زگیل، سوزاندن است. با این روش ضایعه پوستی سوزانده می شود و در آخر لکه سیاه رنگی از آن روی پوست باقی می ماند.

کرایو سرجری:

در این روش از انجمادسازی و ذوب کردن برای رفع ضایعه استفاده می کنند. تنها برای از حذف و نابودی قطعی، نیاز به چندین جلسه درمانی است.

آر اف:

رادیو فرکانسی یکی از جدیدترین روش ها است که بر پایه امواج رادیوفرکانسی ضایعات مختلف پوست را از بین می برد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =